• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İlik nakli olan Ziyaya Arda Turan desteği
16 Haziran 2016 Perşembe 15:12

İlik nakli olan Ziya'ya 'Arda Turan' desteği

Antalya'da, ender görülen HLH hastalığına yakalanan ve annesinden gerçekleştirilen ilik nakliyle hayata yeniden tutunan 13 yaşındaki Ziya Çakıcıoğlu'nun Arda Turan imzalı futbol topu hayali gerçek oldu.

Antalya'da, ender görülen HLH hastalığına yakalanan ve annesinden gerçekleştirilen ilik nakliyle hayata yeniden tutunan 13 yaşındaki Ziya Çakıcıoğlu'nun Arda Turan imzalı futbol topu hayali gerçek oldu.

Osmaniye'de yaşayan Ali (39) ve Gülay Çakıcıoğlu (37) çiftinin ilk çocukları olan 13 yaşındaki Ziya, 8 yaşındayken gözlerindeki şişme ve vücudundaki sararma nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan tetkiklerin ardından Malatya'daki Turgut Özal Tıp Merkezi'ne sevk edilen Çakıcıoğlu'na 50 binde bir görülen genetik hastalık HLH teşhisi kondu.

Bir süre tedavi aldıktan sonra Antalya'ya gelen ve hastalığının ilerlemesi nedeniyle görme ve denge bozukluğu ile yürüme sıkıntısı çekmeye başlayan Çakıcıoğlu'nun sağlığına kavuşması için doktorlar acil ilik nakli olması gerektiğini bildirdi. Çakıcıoğlu, yapılan tetkiklerin ardından Medical Park Antalya Hastanesinde Pediatrik Hematoloji Bölümünden Prof. Dr. Akif Yeşilipek'in yaptığı operasyonla annesi Gülay Çakıcıoğlu'dan yüzde 70 uyumla ilik nakli oldu.

Naklin ardından sağlığına kavuşan Ziya Çakıcıoğlu'nun ailesine, nakil sürecinde Şırnak ve Nusaybin'de terörle mücadele eden polis ve jandarma özel harekat timleri maddi yardımda bulundu. Çakıcıoğlu, polis ve jandarma özel harekattaki ağabeylerine naklin ardından en büyük hayalinin Arda Turan imzalı bir futbol topuna sahip olmak olduğunu söyledi.

"İlk maçımda atacağım gol senin için"

Çakıcıoğlu'nun isteği üzerine özel harekat ekipleri, milli futbolcu Arda Turan ile irtibat kurdu. Çakıcıoğlu'na "Ziya kardeşim merhaba. İnşallah en kısa zamanda iyi olursun. İlk maçımda atacağım gol senin için. Seni seviyorum" dediği video mesajı gönderen Turan, minik çocuğa üzerinde Barcelonalı yıldızların da imzasının bulunduğu futbol topunu hediye etti.

Evine kargo ile gelen futbol topunu görünce büyük bir mutluluk yaşayan Çakıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayaline kavuştuğunu ifade etti.

"Arda ağabeyim ve milli takımımız için hep dua edeceğim"

Arda Turan'a çok teşekkür eden Çakıcıoğlu, "Arda Turan ağabeyimin imzaladığı futbol topunu ve video mesajını görünce sevincimden birkaç gün uyuyamadım. Umarım milli takım ile benim için gol atar. Arda ağabeyim ve milli takımımız için hep dua edeceğim." dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA