• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İlçeye fen lisesi
21 Eylül 2012 Cuma 15:17

İlçeye fen lisesi

Ortaokuldan mezun olduktan sonra çeşitli sebeplerle eğitimini devam ettiremeyen 37 yaşındaki Beyşehirli genç iş adamı Fethullah Bayır, ilçeye fen lisesi yaptırmaya karar verdi.
Yeni Mahalle'de, kaba inşaatı biten Kamil Akkanat Özel Eğitim Okulu'nun hemen yanı başındaki alanda inşaat çalışmaları yürütülecek olan fen lisesi hizmet binasının yapımı, projesinin tamamlanmasının ardından başladı.
     İş adamı Fethullah Bayır, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 milyon 700 bin liraya mal olması beklenen lisenin 4 katlı, 16 derslik olarak inşa edileceğini söyledi.
     İnşaatı önümüzdeki yıl bitirerek Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim etmeyi hedeflediklerini ifade eden Bayır, kendisinin ortaokul mezunu olduğunu, istek ve şevki olmasına rağmen çeşitli nedenlerle eğitimine devam edemediğini dile getirdi.
     Okuyamamış olmanın içinde bir ukde bıraktığını belirten Bayır, şunları kaydetti:
     ''Hem bu nedenle, hem de Beyşehir'den kazandığım parayı tekrar Beyşehir'e harcamak istediğimden dolayı bu projenin yapımını üstlendim. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da projeyle yakından ilgilendi. Kendisinden Allah razı olsun. Onun sayesinde fen lisesi onaydan geçti ve ilçemiz önemli bir liseye kavuşmuş oldu. İmkanı olan Beyşehirli tüm iş adamlarımıza eğitimi sahiplenmeye, destek olmaya davet ediyorum. Fethullah Bayır Fen Lisesi benim için bir başlangıç olacak, inşallah ileride en büyük hayalim; ilçemize ikinci bir okul daha kazandırmak. İnşallah o günleri de görmeyi Allah bize nasip eder.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA