• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İlçemizin ve tarihi eserlerimizin vitrini gibi
10 Nisan 2013 Çarşamba 11:54

'İlçemizin ve tarihi eserlerimizin vitrini gibi'

Beyşehir ilçesine bağlı Sadıkhacı beldesinde bulunan tarihi Eflatunpınar Hitit Anıtı, yapılan çevre düzenlemeleri ve restorasyonun ardından yerli ve yabancı turistleri bekliyor.
Beyşehir ilçesine bağlı Sadıkhacı beldesinde bulunan tarihi Eflatunpınar Hitit Anıtı, yapılan çevre düzenlemeleri ve restorasyonun ardından yerli ve yabancı turistleri bekliyor.
     Daha önce çevresinde büyükbaş hayvanların otladığı, yabancı otların heykelleri görünmez kıldığı tarihi anıt, Konya Müze Müdürlüğü'nün çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarıldı.
     Çalışmaların ardından yeni görünümüne kavuşan Eflatunpınar Hitit Anıtı, baharın gelmesiyle birlikte tarih ve doğa tutkunlarının uğrak yeri oldu.
     Beyşehir Göl, Doğa ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, yapılan açıklamada, anıtın ülkenin en önemli tarihi eserleri arasında yerini aldığını söyledi.
     Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ilgisiyle yeniden hayat bulan anıtın, bölgenin tanıtımına çok önemli katkılar sunduğunu vurgulayan Tan, "Burası ilçemizin ve tarihi eserlerimizin bir vitrini gibi. Yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçi çekiyor. Özellikle yabancı ziyaretçilerimize mahcup olmamak adına anıtın korunması ve temizliği konusunda vatandaşlarımızdan daha fazla duyarlılık bekliyoruz" dedi.
     Eflatunpınar'ın Çorum'daki Yazılıkaya'dan sonra ikinci önemli dini merkez olduğunun tarihçiler tarafından belirtildiğini anlatan Tan, anıtın inanç turizmi açısından önemli bir mekan olabileceğini dile getirdi.
    
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA