• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İlçemiz hızla gelişiyor, büyüyor
31 Mart 2013 Pazar 17:28

'İlçemiz hızla gelişiyor, büyüyor'

Konyanın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Yazır Mahallesi Toki Konutlarında oturan mahalle sakinleri ve Aydınlıkevler Mahallesinde bulunan esnafla bir araya geldi.
Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Yazır Mahallesi Toki Konutları’nda oturan mahalle sakinleri ve Aydınlıkevler Mahallesi’nde bulunan esnafla bir araya geldi.
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay hizmet kalitesini ve gücünü arttırmak amacıyla ilçenin farklı yerlerinde sık sık yapılan vatandaşlarla buluşma programlarına devam ediyor. Yazır Mahallesi Toki Konutları’nda oturan vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Altay, mahalle sakinlerine belediye hizmetleri hakkında bilgi verirken, onlardan gelen istek ve önerileri de dinledi. Selçuklu’yu daha modern bir şehir haline getirmek ve yaşam kalitesini arttırmak için çalıştıklarını söyleyen Başkan Altay; “Yeni büyükşehir yasasının hayata geçmesiyle birlikte Selçuklu’nun nüfusu 540 bin civarında olacak. Bu nüfus ile Selçuklu ilçeler arasında 17. sırada ve 63 ilden daha büyük bir nüfusa sahip. İlçemiz hızla gelişiyor, büyüyor ve insanların yaşamak için tercih ettikleri bir ilçe haline geliyor. Belediye olarak bu doğrultuda hizmetler yapmaya çalışıyoruz“ dedi.
Selçuklu’da yaşayan insanlara her alanda hizmetin en iyisini sunmak için gayret gösterdiklerini söyleyen Başkan Altay, “Kelebekler Vadisi’nin yapımı hızla devam ediyor. Parkın zamanında açılması için ekipler yoğun bir tempoda çalışıyor. Selçuklu Kanyon Parkın yapımı tamamlandı. Bir zamanlar moloz yığınlarının atıldığı bu alan, klasik park anlayışından farklı olarak inşa edilen modern görüntüsü ile bahar aylarıyla birlikte hizmete açılacak. Fiziki yatırımların haricinde sosyal-kültürel alanlarda da yatırımlar yapıyoruz. En prestijli yatırımımız olarak adlandırdığımız SEDEP ile çocuklarımızı değerleriyle buluşturuyor ve geleceğimizi emin ellere emanet etmek için çaba sarf ediyoruz. Diğer taraftan Selçuklu’da israfın önüne geçmek ve ilçemizi daha temiz hale getirmek için yeni projeleri hayata geçirdik. Yazır, Şeyh Şamil ve Buhara mahallelerine yerleştirdiğimiz atık bitkisel yağ toplama konteynerleri ile hem israfın önüne geçiyor, hem de bu atıkları yeniden değerlendirerek ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz” şeklinde konuştu.
Ziyaret programının devamında, Aydınlıkevler Mahallesi’ndeki esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Altay, esnaf ve mahalle sakinlerinden gelen istek ve önerileri dinlendi. Belediye hizmetleri hakkında esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Altay, “Selçuklu’da yaşayan herkesin ortak hedefi daha iyi bir Selçuklu’dur. Bu şehirde yaşayan her vatandaşın bu şehre katkıda bulunması gerekiyor. Böylelikle sürekli kendimizi geliştirebilir ve hep birlikte Selçuklu’yu yaşam kalitesi yüksek bir şehir haline getirebiliriz” diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA