• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İlçe tarihinde ilk kez bu kadar yoğun çalışma
09 Eylül 2015 Çarşamba 12:39

İlçe tarihinde ilk kez bu kadar yoğun çalışma

Başkan Gün: "İlçe tarihinde ilk defa bu kadar üst yapı çalışmasının yoğun olduğu bir dönemi başlattık ve çalışmalarımız aralıksız devam ediyor."

Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Bozkır’da yapılan drenaj çalışması ve asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bozkır Belediyesi,  ilçe merkezinde yağmur suyu drenaj hattı ve ilçe genelinde asfalt çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede yapımı tamamlanan yağmur suyu drenaj hattı çalışması ve ilçe genelinde 27 km yolda devam eden asfalt çalışmasını Başkan Gün, yerinde inceledi.

İlçe tarihinde ilk defa bu kadar üst yapı çalışmasının yoğun olduğu bir dönemi başlattıklarını ve çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyleyen Başkan Gün, ilçe merkezinde drenaj hattı ihtiyacının giderilmesi için önemli çalışmalar yaptıklarını ve ilçe merkezinde ve Karacahisar Mahallesinde, Harmanpınar Mahallesinde, Ulupınar Mahallesinde aynı zamanda Çağlayan Mahallesi, Dere Mahalllesi ve Sorkun Mahallesi arasında da 13 km, toplamda 27 km yolda sathi kaplama asfalt çalışması yaptıklarını söyledi.

Başkan Gün, “mahallelerimizin büyükşehir yasasıyla birlikte merkeze bağlanması, mahallelerimiz açısından büyük bir avantaj. Bozkır Belediyesi olarak mahallelerimizde yatırımlarımız devamlı arttırıyoruz. Alt yapı çalışmalarından içme suyu çalışmalarına kadar, parke taşı çalışmalarından asfalt çalışmalarına, çevre düzenlemesine, çocuk oyun parklarına kadar birçok çalışma yapıyoruz. Bu çerçevede her mahallemize çocuk oyun parkaları yapımını mahallelerimizin büyük çoğunluğunda tamamlamış bulunuyoruz. Bunun yanında köy statüsünden mahalle statüsüne geçen mahallelerimize Büyükşehir Belediyemizle birlikte 50 bin taş veriyoruz ki bir mahalle için bu rakam yeterli bir miktar. Ayrıca asfalt çalışmalarına da hız vermiş bulunuyoruz. Harmanpınar mahallemizde 5 km yolda, Karacahisar mahallemizde 3 km yolda ve Ulupınar mahallemizde 2 km yolda, Çğlayan, Dere, Sorkun mahalle yolumuzda 13 km sathi kaplama yoluyla asfalt çalışmalarını yapıyoruz. Belde Belediyelerinin Yeni Büyükşehir yasasıyla merkeze bağlanmasının ardından çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı bu çerçevede arttırarak devam ediyoruz.”dedi.

Yeni Büyükşehir yasasının taşra ilçeler için çok büyük avantaj olduğunu ve çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Gün, “Yeni Büyükşehir yasası Taşra ilçelerimiz için büyük önem arz ediyor. Çünkü taşra ilçelerinin gerek bütçesi, gerek altyapısı düşünüldüğünde, merkezi ilçelere göre biraz daha yetersiz kalmaktadır. Burada yetersiz kaldığımız kısımlarda, yapılacak olan büyük yatırımlarda, belediyemiz arkasında çok büyük imkanlara sahip Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek var. Çünkü bu yasayla birlikte Bozkır Belediyesinin mahallesi, aynı zamanda Büyükşehir Belediyemizin de mahallesi konumunda. Bu nedenle mahallelerimizde hem Büyükşehir Belediyesi olarak, hem de Bozkır Belediyesi olarak daha büyük işler başarmaya başladık. “diye konuştu.

bozkir-belediye-3.jpg

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA