• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İlçe dışına bir kez çıkılabilecek
19 Kasım 2012 Pazartesi 09:15

''İlçe dışına bir kez çıkılabilecek''

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik taslağına göre, binlerce eczane kapanacak.
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik taslağıyla binlerce eczanelerin kapanmak zorunda kalacağını söyledi. Saydan, eczanelere ilçe içinde serbestçe dolaşabilme imkanı verilirken, ilçe dışına bir kez çıkma hakkı tanınmasının Türkiye'deki imar durumu göz önünde bulundurulduğunda büyük mağduriyete yol açacağını belirtti.
Saydan, Mayıs 2012'de yürürlüğe giren 6308 sayılı kanun ile eczaneler hakkında kanunun bazı maddelerinin değiştirildiğini ve aynı kanun zorunluluğu ile 6 ay içinde yönetmelik hazırlanmasının zorunlu olduğunu hatırlattı. Yönetmelik taslağının saklandığını savunan Saydan, "Birçok caddenin bir kısmı bir ilçeye bir kısmı diğer ilçeye ait. Eczaneler ilçe içinde dolaşabilecek ancak ilçe dışına bir kez çıkabilecek. Türkiye'nin imar durumunda böyle bir uygulama imkansız" dedi.
'KAOSA YOL AÇAR'
Taslakla ilçelerde, kasabalarda, beldelerde, imar planı yapılmayan yerlerde ya da iskan ruhsatı olmayan dükkanlarda yıllarca önce açılmış eczanelerin, 18 ay sonunda kapanacağını kaydeden Saydan, şunları söyledi: "Ayrıca kanunda eczanelerini kapatanların, yeniden açamayacağı konusunda açık bir düzenleme olmamasına rağmen, eski eczacıların ilçe dışına bir defadan fazla nakil etmesi ya da eczanesini kapatması durumunda, mesleğini yapmaktan men edilmeye çalışılıyor." Taslak metine göre, devlet hastanelerinde eczacı bulunma zorunluluğunun da ortadan kalktığını kaydeden Saydan, "Taslağın benzer haliyle çıkması durumunda kaosa yol açacağı açıktır" dedi.
LABORATUVARLAR BODRUM KATINDA OLMAYACAK
Taslağa göre eczanelerdeki laboratuvarların bodrum katında olmasının da yasaklandığını kaydeden Saydan, "Taslak 18 ay içinde bu uygulamayı düzelteceksin, laboratuvarın bodrum katında ise faaliyetine son veririm diyor. Böyle bir uygulamanın nedenini de anlayabilmiş değiliz" dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA