• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İlahiyat Fakültesinin eski binası yıkılıyor
27 Eylül 2011 Salı 17:31

İlahiyat Fakültesi'nin eski binası yıkılıyor

Fakültenin yapımına ilişkin protokol, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ve Hayırsever Ahmet Keleşoğlu tarafından imzalandı.
Selçuk Üniversitesi bünyesinde 33 üniversiteden büyük Eğitim Fakültesi’ni inşa ettiren hayırsever Ahmet Keleşoğlu, bu kez de İlahiyat Fakültesi’ni yıkarak yerine 5 katlı, 30 derslikli, Selçuklu mimarisini yansıtan modern bir bina yaptırma kararı aldı. Fakültenin yapımına ilişkin protokol, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ve Hayırsever Ahmet Keleşoğlu tarafından imzalandı.       
      
YAPIMINA HEMEN BAŞLANACAK        
     
 Yeni binanın temelinin en kısa sürede atılacağının müjdesini veren Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, “Değerli işadamı Ahmet Keleşoğlu önce Eğitim Fakültemizi yaptırarak öğrenci ve öğretim üyelerimizi modern bir eğitim yuvasına kavuşturdu. Şimdi de İlahiyat Fakültemizi yaptırma kararı aldı. Hayırsever Keleşoğlu’na yürekten teşekkür ederim.” dedi.
       
SELÇUKLU MİMARİSİ KULLANILACAK
       
Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin Meram Yeni-Yolda bulunan kampus sahasına yaptırılacak yeni binanın modern şekilde dizayn edileceğini ve binada Selçuklu mimarisinin kullanılacağını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Okudan, “Öğretim üyeleri ve öğrencilerimizin kendilerine ve üniversitemize yakışır modern binalarda eğitim görmelerini istiyoruz. 5 katlı olacak binamız, 14 bin 910 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek. Fakültemizin bünyesinde 30 derslik, 84 öğretim elemanı odası, 2 adet amfi, 1 adet çok amaçlı salon, 1 adet kütüphane, 12 adet seminer odası, 2 adet etkinlik salonu, 8 adet atölye ve 2 adet de bilgisayar laboratuvarı bulunacak. Binanın iç donanımı ve bahçe düzenlemesini ise üniversitemiz kaynakları ile yaptırılacak.” diye konuştu. Rektör Okudan, binanın yapımı sırasında eğitim-öğretimin aksamayacağını, yeni binanın tamamlanmasının ardından eski binanın yıkılacağını da sözlerine ekledi.     
       
İSMİ ÜNİVERSİTEDE YAŞAYACAK
         
Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin adının Üniversite Senatosu’nun kararı ile Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi olarak değiştirmek istediklerini de belirten Rektör Prof. Dr. Okudan,  hayırsever Keleşoğlu’nun isminin üniversitede sonsuza kadar yaşayacağını belirtti.
          
Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı’nın İlahiyat Fakültesi bünyesinde bulunan camiyi yıktırarak yine Selçuklu mimarisini yansıtan daha büyük bir cami yaptırmak istediği de öğrenildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA