• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İl Seçim Kurulu Kartı reddetti
10 Haziran 2011 Cuma 14:09

İl Seçim Kurulu Kart'ı reddetti

CHP Konya Milletvekili Aday Atilla Kartın; Dışişleri Bakanı ve AK Parti Konya 1. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlunun vatandaşı Başbakanın mitingine davet eden mektubunun faturası

CHP Konya Milletvekili Aday Atilla Kart’ın; “Dışişleri Bakanı ve AK Parti Konya 1. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun vatandaşı Başbakan’ın mitingine davet eden mektubunun faturası KOSKİ’ye ödettirildi” iddiası ile Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı başvuru, İl Seçim Kurulu tarafından oy birliği ile reddedildi. Kurul, Kart’ın iddiasına karşılık mektupların AK Parti İl Başkanlığı tarafından PTT hesabına yatırıldığını tespit etti. Böylece Kart, seçmeni yanıltma çabasına Başkan Sorgun’un ardından bir darbe de İl Seçim Kurulu’ndan aldı.

CHP Konya Milletvekili Adayı Atilla Kart, geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı ve AK Parti Konya 1. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tarafından kaleme alınan mektupların faturasının KOSKİ’ye kesildiğini iddia etmişti. AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun tarafından belgelerle Kart’ın iddiasının iftira olduğu ortaya çıkarılmıştı.

Atilla Kart, Yüksek Seçim Kurulu’na konu ile ilgili başvurmuş, iddiasını devam ettirmişti. İl Seçim Kurulu, durumu inceleyerek bu müracaatı oy birliği ile reddetti. İl Seçim Kurulu’nun duruma ilişkin kararı ise şöyle;

“Konya Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tarafından gönderilen “Aziz Hemşerim” diye başlayan ve altında Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu-Dışişleri Bakanı diye belirtilen ve imza bulunan 332.730 adet mitinge davet mektubunun dağıtım ücretinin PTT Başmüdürlüğü’ne KOSKİ tarafından ödettirildiği iddia edilmiş ise de, ödemenin AK Parti Konya İl Başkanlığı’nın Ziraat Bankası Konya Şubesi’ne Halkbank 12 90001 hsb iban TR 840001 200 9523 000 16000107 Nolu hesabından PTT’nin 0168\1840-7121 nolu hesabına banka aracılığı ile PTT’nin hesabına ödendiği anlaşıldığından bu yöndeki talebin 09.06.2011 tarihindeki oturumda oy birliği ile reddine karar verildi.”

CHP Konya 1. Sıra Milletvekili Adayı Sayın Atilla Kart’ın delilsiz isnatları, bu karar ile birlikte bir kez daha belgelenmiş oldu. Bu durum karşısında Sayın Kart’ın töhmet altında bıraktığı resmi kurumlardan ve AK Parti İl Teşkilatı’ndan özür dilemeye ve siyasetin kalitesini arttırmaya davet ediyoruz.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA