• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İl Özel İdareden Onkolojiye Dev Yatırım
20 Şubat 2009 Cuma 11:56

İl Özel İdare'den Onkoloji'ye Dev Yatırım

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde hizmet verecek olan Onkoloji Hastanesi için gerekli Radyoterapi Ünitesi Tıbbi Cihazları İl Özel İdaresi tarafından alındı.

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde hizmet verecek olan Onkoloji Hastanesi için gerekli ‘Radyoterapi Ünitesi Tıbbi Cihazları’  İl Özel İdaresi tarafından alındı. Yaklaşık 6.5 milyon TL’ye mal olan cihazların montaj işlemleri başladı.

 
İl Özel İdarenin eğitimden sağlığa, tarımdan kırsal kalkınmaya kadar hayatın her alanında hizmet verdiğini belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, ihalesi gerçekleştirilen Radyoterapi Ünitesi Tıbbi Cihazlarının alımıyla Konya’da sağlık sektöründe önemli bir eksikliğin giderileceğini söyledi.
 
Konyalı hayırseverlerin desteği ve İl Özel İdaresinin gayretleriyle Konya halkına güzel bir hastane kazandırılacağını belirten Kaçmaz, “Onkoloji Hastanesinin kaba inşaatı Selçuk Üniversitesi tarafından yapıldı. Yapılan protokol gereğince İl Genel Meclisi’nin kararı doğrultusunda; 2 adet Yüksek Enerjili Lineer Akseleratör, 1 adet Radyoterapi Bilgi Yönetim Sistemi, 1 adet Tedavi Planlama Sistemi ve Sanal Simülasyon Çalışma istasyonu, 1 adet CT Simülatör Cihazı ile 13 adet aksesuar ihale ile alındı. Yaklaşık 6.5 milyon TL’ye mal olan cihazların kurulacağı alanın inşaat, ısıtma ve klimalandırma sistemleri ihale kapsamında gerçekleşecek. Bugün itibariyle cihazların kurulacağı alanların tüm inşaat, tesisat işleri firmaca tamamlanmış olup cihazların montesi başladı. Alman firması tarafından kurulumu yapılan cihazların en kısa zamanda kurulumu tamamlanacak” dedi.  
 
Özel İdare olarak sağlığa büyük önem verdiklerini kaydeden Mehmet Kaçmaz, “İlçe ve köylerimizde ihtiyaç halinde sağlık ocakları yaparak halkımızın hizmetine sunuyoruz. Son üç yılda 30’un üzerinde sağlık ocağı hizmete açıldı. Sağlıklı bir toplumun oluşması için sağlık sektörünün en iyi imkânlara sahip olması gerektiği bilincini Özel İdare olarak taşıyoruz. Bu bilinç ile sağlık sektörüne yatırımlarımız imkânlar ölçüsünde devam edecek” şeklinde konuştu.

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA