• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İl Halk Sağlığı Laboratuvarının temeli atılıyor
10 Eylül 2012 Pazartesi 17:58

İl Halk Sağlığı Laboratuvarı'nın temeli atılıyor

Sağlık alanında Konyaya önemli kazanımlar sağlayan Selçuklu Belediyesi, İl Halk Sağlığı Laboratuvarı yapıyor.Sakarya Mahallesinde yapılacak olan laboratuvarın temeli 12 Eylül 2012 Çarşamba günü...
Sağlık alanında Konya’ya önemli kazanımlar sağlayan Selçuklu Belediyesi, İl Halk Sağlığı Laboratuvarı yapıyor.Sakarya Mahallesinde yapılacak olan laboratuvarın temeli 12 Eylül 2012 Çarşamba günü saat 11:00’da atılacak. Halkımızın daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için Selçuklu Belediyesinden yeni yatırım.Sağlığımızı etkileyen faktörlerin tıbbi analizini gerçekleştirecek laboratuvarlara ihtiyaç olduğunu belirten Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay;” Açılacak olan Sakarya İl Halk Sağlığı Laboratuvarımız bu alanda Selçuklu bölgemizdeki büyük bir eksikliği gidermiş olacak. Önceki halk sağlığı laboratuvarının ihtiyaca cevap verememesi ve eski olması nedeniyle daha fonksiyonel tesise ihtiyaç duyulduğu için bu laboratuvarı yapmaya karar verdik.”dedi.
 
“Sakarya Mahallesinde hanımlar lokalimizin karşısında  1775 metrekare alan üzerine yapılacak olan laboratuvarımız içerisinde pek çok üniteyi barındıracak.”diyen Başkan Altay, “Nüfusun yoğun olduğu Sakarya Mahallesinde temeli atılacak tesisisin Selçuklumuzda önemli bir ihtiyacı gidermesi hedefleniyor.Selçuklu Belediyesi olarak halk sağlığının korunması noktasında her türlü önleyici çalışmayı yapıyoruz ve bundan sonra da yapmaya da devam edeceğiz.”dedi.
 
Bodrum,zemin ve birinci kattan oluşan ve altı farklı branşta tahlil yapılabilecek olan Sakarya İl Halk Sağlığı Laboratuvarında;sterilizasyon,aşı,kimya,portör,talesemi ve bakteri laboratuvarı yer alacak.Ayrıca halk sağlığı laboratuvarında soğuk depo,acil müdahale odası,aile hekimi odası,izleme odası,sorumlu odası,danışman doktor odasının yanı sıra raporlama ünitesi,karanlık oda,idari odalar,personel dinlenme odası,yemekhane ve mutfak yer alacak.2,7 milyon TL'ye mal olacak poliklinik,2013 yılı başında (210 günde) tamamlanarak hizmete açılacak.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA