• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İl Genel Meclisinden bir okul daha
19 Kasım 2013 Salı 14:17

İl Genel Meclisinden bir okul daha

İl Genel Meclisi Başkanı Selvi: Çumpaş AŞde hissesi bulunan İl Özel İdaresinin yüzde 3'lük hissesini de bugün komisyonumuzun raporu doğrultusunda okul yapımı karşılığı oy birliği ile karar alarak
İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantıları yoğun bir şekilde görüşülmeye devam ediyor.
 
Açılış ve yoklamanın ardından 48’inci maddede yer alan “Konya İl Özel İdaresi iştiraki olarak Çumpaş A.Ş ve Panplast A.Ş şeklinde anılan iştiraklerin hisse miktarı ve tutarı şeklinde tam olarak araştırılarak bir yada birden çok şirkete ait olup olmadığının da belirlenerek açıklığa kavuşturulması ve ilgili iştiraklere ilişkin İl Özel İdaresince yapılacak takip işlerinin bu tespitler doğrultusunda yapılmasına dair Plan ve Bütçe Komisyonu raporu” müzakereye açıldı.
 
Raporda İl Özel İdaresinin Çumpaş AŞ’deki yüzde üçlük hisse miktarı karşılığının, ilköğretim yada lise yapılması neticesinde devredilmesi yönündeki karar oy birliği ile kabul edildi. Bu sayede Çumpaş AŞ’nin teşvik haklarından yararlanmanın önü de açılmış oldu.
 
İl Özel idarelerinin kurulmasından itibaren sanayi ve sanayi kuruluşlarında önemli rol oynadığını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, “Türkiye genelinde olduğu gibi Konya ilimizde de İl Özel İdaresi sanayi kuruluşlarında büyük payı var. Söz konusu Çumpaş AŞ’de hissesi bulunan İl Özel İdaresinin yüzde 3'lük hissesini de bugün komisyonumuzun raporu doğrultusunda okul yapımı karşılığı oy birliği ile karar alarak devrettik. Neticede bir okul daha ilimize kazandırmanın huzurunu yaşıyoruz. Meclis üyesi arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA