• Konya19 °C

Lokman Koyuncuoğlu

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İl Başkanlığında son dönemeç

05 Ocak 2010 15:35

Seçimler böyleydi,  il başkanı seçimi de böyle olurmuş. Adaylar belirleninceye kadar çokça isim ortalıkta dolaşır, sonra onlardan biri ya da sürpriz bir isim belediye başkanı olur, olay biterdi. O süre zarfında şehir kimin aday olacağına odaklanır, Konya başka konulara uzak kalırdı.

Şimdi ise Konya’da Ak Parti’ye il başkanı aranıyor. Durum aynen belediye başkanı veya milletvekili adaylarının belli olma dönemlerindeki gibi. Şehir bu konuya kilitlenmiş, temel gündemimiz bu.

Ak Parti’ye il başkanı seçmenin önemini anlatmıştım, önümüzdeki 2011 genel ve 2014 yerel seçimlerinin belirleyici aktörü, seçilecek il başkanı olacağı için, Konya bu kadar yoğunlaştı bu konuya. Birde bir yenilenme bekleniyor. Belki siyasete hiç girmemiş olanlar için bu bir şans olacak.

Tabi Konya’da gündem buyken, başka hangi gündemleri es geçiyoruz bunu tam bilemiyoruz. Özellikle Temmuz sonrası Konya’nın ciddi bir durağanlık yaşadığı, bu belirsizlikle pek çok konuda Ankara’ya sesini tam ulaştırmadığını düşünüyorum. Hatta şehir içinde bile sesin çok kısık olduğu aşikardı.

Bu dönemde özellikle bürokraside etkinliği çok az görünen bir parti profili vardı. Konya’nın bu geniş coğrafyasında işlerin yürümesi hiçbir boşluğu kabul edemez.

İşte bunlardan dolayı Konya’ya hızla ve temsil kabiliyeti yüksek bir il başkanının bulunması lazım. Tabi ki standartları sadece temsil kabiliyeti ile sınırlı değil. Onlardan daha önce bahsetmiştim.

Hal böyleyken geçtiğimiz hafta sonu bu konu ile ilgili misafirleri vardı Ak Parti Konya teşkilatının. Konya koordinatörleri Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ve Çorum Milletvekili Murat Yıldırım.

 

Önce partilileri dinlediler bu vekiller. İl Genel Meclisi, Büyükşehir Meclis üyelerini dinleyerek Konya’ya il başkanı olarak görmek istedikleri 3 kişinin isimlerini yazmalarını istediler. Sonra da istifa eden Konya İl Yönetiminden aynı konuda isimler aldılar.

Cumartesi günü ise Konya İl başkanlığı için isimleri geçen, yaklaşık 10 kişi ile ve Konya Sivil Toplum örgütlerinden Konya’da ağırlığı olan bir kaç kurum başkanıyla yüz yüze bir değerlendirme yaptılar.

Bu görüşmelerde STK başkanlarından Konya’da bu işe en uygun kim sorusuna cevap bulmaya çalıştılar. Haliyle “Konya’yı en iyi temsil edecek, adaletli ve dürüst” kişiler cevabını almış olmalılar.

İsmi geçen adaylar konusunda ise, içerde neler konuşulduğu bilemeyiz. Ancak “Konya kamuoyunda isminiz geçiyor, ne diyorsunuz bu başkanlık için?” sorusuyla “İl başkanı olursanız Ak Parti’ye Konya’da nasıl bir rota öngörüyorsunuz” kanaatlerini öğrenmiş olmalılar, gelen vekiller.

Yine öğrendiğimiz kadarıyla 4-5 isme olumlu kanaatlerini iletip, genel merkezde değerlendirip, bu hafta Ankara’ya görüşmeye çağıracaklarmış. 8 Ocak günü gerçekleştirilecek MKYK toplantısında bu işin bitmesini bekleyebiliriz.

Öyle görünüyor ki, Konya il başkanlığı noktasında sona yaklaşıyor. Bu konuda Konya milletvekilleri bir isim üzerinde anlaşabilse olay çok kolaylaşacak. Ancak Başkan Tahir Akyürek’in önereceği ya da veto etmeyeceği ismin büyük bir şansı olduğu kesin.

 

 

 

 

 

 

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA