• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İkna operasyonu başladı!
07 Nisan 2013 Pazar 12:05

İkna operasyonu başladı!

AK Partili bakan ve yöneticiler, çözüm süreciyle ilgili vatandaşın kafasındaki soru işaretlerini gidermek için Türkiye dolaşacak.

Hüseyin Çelik, Karadeniz'de 18, Ege'de 8 ilin 14 Nisan'a kadar ziyaret edileceğini söyledi

AK Parti çözüm sürecinde vatandaşın kafasında oluşan soruları cevaplamak için tüm Türkiye'yi dolaşacak. Mayıs ayı sonuna kadar 81 vilayete gidilecek. AK Partili bakan ve genel başkan yardımcıları çözüm sürecini anlatacak, destek isteyecek. Vatandaşın kafasında oluşan "Bölünecek miyiz, bir pazarlık mı yapılıyor, silahlar neyin karşılığı bırakılıyor, genel af çıkacak mı" gibi soruların cevapları verilecek.

Bugün Gazetesi'nden Çetin Çiftçi'ye konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, önceliğin Karadeniz ve Ege bölgelerine verileceğini dile getirdi. Çelik, Karadeniz'de 18, Ege'de 8 ilin 14 Nisan'a kadar ziyaret edileceğini kaydetti.

Çelik, bakan ve genel başkan yardımcısı düzeyinde yapılacak ziyaretlerde açık hava ve kapalı salon toplantıları yapacaklarını ifade etti. Kanaat önderleri ile fikir alış verişinde bulunulacağını, yerel medya ile buluşulacağını anlatırken "Esnaf, çarşı, pazar ziyaretleri yapılacak. Vatandaşlarla bir araya gelinecek" dedi.

Amaçlarının bu meselenin gerçek mahiyetinin vatandaş tarafından bilinmesini sağlamak olduğunu dile getiren Çelik, "Biz sürekli halkla temas halinde olan, halkın nabzını tutan, yüreğine dokunan bir partiyiz. Bu meselede de eğer vatandaşın aklında bir soru işareti bir istifham varsa bunu gidermek bizim boynumuzun borcu. Giden arkadaşlarımız sayın Başbakanımızın çözüm sürecini anlatırken verdiği mesajlarını anlatacaklar" ifadelerini kullandı.

YÜZDE 58 ÇÖZÜMÜ DESTEKLİYOR

Çelik, 21 Mart'taki Nevruz'dan önce Türkiye genelinde yapılan anket sonuçlarına da değindi. Çözüm sürecine desteğin yüzde 58 seviyesinde olduğunu savunan Çelik şunları kaydetti: "Mesela Karadeniz'de yüzde 15'e yakın 'fikrim yok' diyen insan var. Demek ki bu insanların bilgilendirilmesi gerekiyor. Bu nedenle ilk etapta Karadeniz ve Ege bölgesine bu ziyaretler yapılacak. Anketlerde 'fikrim yok' diyenlerin bir kısmını diğer tarafa bir kısmını da sürece destek tarafına eklediğimizde bile yüzde 64'e varan bir desteğin varlığını öngörebiliriz."

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA