• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İkinci kez cinayetten hüküm giydi
24 Mayıs 2011 Salı 13:42

İkinci kez cinayetten hüküm giydi

Konya'da birlikte yaşadığı arkadaşını, idrarını yatağa yaptığı gerekçesiyle döverek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa 25 yıl hapis cezası verildi.
     Konya'da birlikte yaşadığı arkadaşını, idrarını yatağa yaptığı gerekçesiyle döverek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa 25 yıl hapis cezası verildi.
     Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen cinayet duruşmasına, hakkında ''tasarlayarak adam öldürme'' suçundan dava açılan Ramazan Avcı (54) ve avukatı katıldı.
     Savcı mütalaasında, Ramazan Avcı'nın tesadüfen parkta tanıştıktan sonra yalnız yaşayan Adıgüzel Gürgen (60) ile masrafları ortak karşılamak koşuluyla aynı evde kalmaya başladıklarını bildirdi.
     Kısa bir süre sonra taraflar arasında anlaşmazlıklar yaşandığı ve olay öncesi tartışma yaşandığını belirten savcı, olay günü Adıgüzel Gürgen'in yatağa idrarını kaçırdığının iddianamede yer aldığını kaydetti.
    
     -CİNAYETTEN İKİNCİ KEZ HÜKÜM GİYDİ-
    
     Bu yüzden çıkan tartışmada Avcı'nın yumruk vurduğu Gürgen'i duvara çarptığı ve dövdüğünü anlatan savcı, mütalaasında şunları söyledi:
     ''Sanık maktulü bu şekilde bırakıp uyumuştur. Sabah kalktığında ise Gürgen'in öldüğünü anlayan Avcı, bir süre bekledikten sonra polisi arayıp ihbar etti. Ramazan Avcı'nın hayatını kaybeden Adıgüzel Gürgen'i öldürdüğü anlaşılmıştır. 'tasarlayarak adam öldürme'' suçundan hakkında kamu davası açılmış ise de olayın gelişimi nazara alındığında tartışma sırasında sanığın darbetmesi sonucu maktulün öldüğü anlaşıldı. Olay öncesi maktulü öldürmeye yönelik bir plan yaptığı yönünde kesin delil olmadığından sanığın 'adam öldürme' suçundan cezalandırılmasını talep ediyoruz''
     Son sözü sorulan sanık ''takdir mahkemenin'' dedi.
     Mahkeme heyeti, savcının verdiği mütalaaya bağlı kalarak sanığı 'kasten adam öldürme' suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırdı.
     Poliste birçok suçtan kaydı bulunan Ramazan Avcı'nın 1991 yılında da Ali Yakut'u bıçaklayarak öldürdüğü için 15 yıl hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.
    
     -OLAYIN NEDENİ YATAĞA YAPILAN İDRAR-
    
     Sahipata Mahallesi'nde geçen yıl 28 Aralık'ta ölümü şüpheli bulunduktan sonra otopsisinde darbedilerek hayatını kaybettiği ortaya çıkan Adıgüzel Gürgen'in, olaydan iki hafta önce sokaklarda yaşadığı için evine aldığı Ramazan Avcı tarafından yatağına idrarını yaptığı gerekçesiyle öldürüldüğü öne sürülmüştü.
     Gözaltına alındıktan sonra polisteki ifadesinde suçunu itiraf eden Ramazan Avcı'nın, 15 gün önce yanında kalmaya başladığı Adıgüzel Gürgen'in prostat hastası olduğunu, bu nedenle de evin her tarafına idrarını yaptığını söylemişti.
     Birkaç defa uyarılarda bulunduğu Gürgen'in, kendi yatağına da idrarını yapınca çok sinirlendiğini anlatan Avcı'nın, ''Onu dövdüm. Odalarımızı ayırdık. Ertesi gün yine yatağıma idrarını yapınca çok sinirlendim. Başını duvara vurarak tekrar dövdüm. Bir gün sonra yatağında hareketsiz yatınca polisi arayıp 'arkadaşım öldü' ihbarında bulundum'' dediği öğrenilmişti.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA