• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İkinci evlilikler, mercek altında
06 Şubat 2012 Pazartesi 10:37

İkinci evlilikler, mercek altında

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, son yıllarda artan boşanma sorununa el attı.

Yeni çözümler üretmek için harekete geçen bakanlık, bugüne kadar resmî araştırması yapılmayan 'aynı kişi ile ikinci evlilik' konusunu mercek altına aldı. Bu tip evliliklerin istatistiki bilgilerinin çıkarılması için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri ile Adalet Bakanlığı'ndan bilgi istendi.

Bakanlık, aynı kişiyle ikinci kez evlenen sayısında artış görülmesi halinde, boşanmalara yönelik yeni politikalar üretecek, ayrılıkların önüne geçilebilmesi için rehberlik ve eğitim programları düzenleyecek. Böylece boşanmadan hemen önce yapılacak çalışmalarla evliliklerin bitirilmesinin önüne geçilip geçilemeyeceği anlaşılacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri, Nüfus İşleri ve Adalet Bakanlığı'ndan gelecek bilgilerin, boşanma öncesi çiftlere verilebilecek danışmanlık hizmetinin altyapısını oluşturacağını söyledi.

Ailelerin çoğunun, boşanma sürecinde sağlıklı bir risk yönetme danışmanlığı alabilmesi halinde, mahkemeden vazgeçip evliliklerine devam etme kararı alabildiklerine işaret eden uzmanlar, bu şekilde bir 'boşanma öncesi rehberlik programı' oluşturulacağını ifade etti.

Danışmanlık hizmetinin ihtiyaç olduğu da belirtildi. Uzmanların değerlendirmesi şöyle: "Ailelere danışmanlık hizmeti verebilirsek boşanmaların sayısını daha da azaltabiliriz; çünkü ekonomik nedenle boşanmalar değil, iletişim sorununa dayalı boşanmalar daha fazla. Çiftlerin hayata daha geniş açıdan bakmalarını amaçlıyoruz. Dört duvar arasına sıkışınca sorun sizi boğmaya başlıyor. Bu sorunu yönetebilecek bir farkındalık oluşturacak eğitim sürecini geliştirebilmek gerekiyor. Buna 'boşanmayı önleyici tedbir' diyebiliriz."

Kaynak: Zaman

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA