• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İkinci elde bayram bereketi yaşanıyor
04 Ağustos 2013 Pazar 11:10

İkinci elde bayram bereketi yaşanıyor

İş-Kur Otomotiv yetkilisi Oktay Esenkaya araç satışlarının hızlandığını belirterek, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde araç almak isteyenleri hızlı davranmaları konusunda uyardı.

İş-Kur Otomotiv yetkilisi Oktay Esenkaya araç satışlarının  hızlandığını belirterek, yaklaşan Ramazan  Bayramı  öncesinde araç almak isteyenleri hızlı davranmaları konusunda uyardı.  Esenkaya, ''Güvenmediğiniz kişilerden araç satın almayın. Araç almadan önce mutlaka gerekli kontrollerini yaptırın''şeklinde konuştu.

İkinci el araç satışlarının Ramazan döneminde hızlandığını, bayramı arabasız geçirmek istemeyenlerin elini çabuk tutması gerektiğini  belirten Esenkaya , bayram tatilleri gibi dönemlerin insanların iş ortamlarından uzaklaşarak tatil yapmaları ve yakınlarını ziyaret etmelerine vesile olduğunu ifade ederek, bu gibi nedenlerde araca olan talebin bu dönemlerde yükseldiğini ifade etti.Esenkaya,bayram dönemlerinde ikinci el araç satışlarının hızlandığına dikkati çekerek, bayramı yaya geçirmek istemeyenlerin elini çabuk tutması gerektiğini söyledi.

“ÖTV’DEN KAÇAN ALICI İKİNCİ ELE YÖNELDİ”
Özel tüketim vergilerinde yapılan düzenlemelerden sonra  ikinci el araç piyasasında hareketlilik yaşandığını belirten Oktay Esenkaya , ''Sıfır otomobil  alacak insanlar fazla ücret ödemek zorunda kalıyor,bu da ikinci el otomobillere olan talebi arttırıyor şeklinde konuştu.Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi kiralık araç talebinde de  büyük bir artış yaşanıyor. Erken rezervasyon kampanyalarının olduğu bu dönemde fiyatlar makul seyrediyor.Kiralık  araç ücretlerinin  bayram yaklaştıkça yükselmesi bekleniyor.

“FİYATLAR ARTABİLİR”
Büyük bir taleple karşılaştıklarını  söyleyen Esenkaya Bayramların yaz dönemine gelmesiyle birlikte vatandaşlar bayram tatilin iyi değerlendirmek istiyor, bu nedenle de araç kiralamaya yöneliyorlar  dedi. Esenkaya sözlerini şöyle sürdürdü;"Şu anda yüksek bir talep var. Belki araç bulamama gibi bir problem olmaz ama bayram yaklaştıkça fiyatlar yükselecek. O nedenle bayram için kiralık araba düşünenler bir an önce harekete geçsin "dedi.

“DİZEL TERCİH EDİLİYOR”
Araç kiralayanların en çok dizel araçlar ve bagajlı araçları tercih ettiğini anlatan Esenkaya , “Fiyatlar da araç segmentine göre 90 liradan başlayıp 250 liraya kadar yükseliyor “dedi.MERVE ATEŞ

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA