• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İkinci el piyasası küçüldü
26 Ekim 2012 Cuma 13:49

İkinci el piyasası küçüldü

Türkiye otomotiv pazarında sıfır kilometre araçlardaki daralma ikinci el otomobilleri de etkilerken, ikinci el piyasasının da yaklaşık yüzde 10 küçüldüğü tahmin ediliyor.
Bu yılın ocak-eylül dönemde sıfır kilometre araç satışları toplamda yaklaşık yüzde 15 oranında geriledi. Bu durumdan ikinci el pazarı da etkilendi. Sıfır kilometre araç satışları kadar olmasa da ikinci el otomobil satışları da yaklaşık yüzde 10 civarında daraldı.
Sıfır otomotiv pazarının yaklaşık 2,5 katı büyüklüğe sahip olan ikinci elde de beklentiler sınırlı kaldı. Pazarın 2 milyonun altında kalması bekleniyor.AA muhabirinin sorularını yanıtlayan, ikinci el araç alım – satım ve takas hizmetlerini alanında faaliyet göstere Doğuş Otomotiv markası olan DOD Genel Müdürü İlhami Eksin, geçen yıl sıfır kilometre araçlarda yaşanan satış rekorunun ardından bu yıl pazarın performansını olumlu bulduklarını kaydetti.Yılın son çeyreğinde pazarda biraz daha hareket beklediklerini ifade eden Eksin, ''Geçen yılın aralık ayına göre ikinci el otomobillerde fiyatlar yüzde 3,5 oranında artmış görünüyor'' dedi.  AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA