• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İkinci baharlarını ilahi tadında yaşıyorlar
23 Şubat 2013 Cumartesi 14:19

İkinci baharlarını ilahi tadında yaşıyorlar

Konya'da yaşları 60 ile 80 arasında değişen 30 emekli, oluşturdukları ilahi grubu ile her hafta toplanarak boş zamanlarını değerlendiriyor.
Konya'da yaşları 60 ile 80 arasında değişen 30 emekli, oluşturdukları ilahi grubu ile her hafta toplanarak boş zamanlarını değerlendiriyor.
     Selçuklu Belediyesi Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi'ndeki emekliler lokalinde bir araya gelen emekliler, müzik öğretmenleri rehberliğinde prova yaparak, Yaşlılar Haftası'nda gerçekleştirecekleri ilahi programına hazırlanıyor.
     Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaptığı açıklamada, belediye olarak ilçede her yaş grubuna yönelik sosyo-kültürel faaliyetler yürüttüklerini söyledi.
     Gençler için spor salonları, hanımlar için hanım lokalleri yaparken, emekliler için de emekliler lokali açtıklarını ifade eden Altay, emekli lokallerinin emeklilerin sosyal hayatını canlandırdığını ve kaynaşmalarına ortam hazırladığını belirtti.
     Altay, günlerinin büyük bölümünü emekliler lokalinde geçiren yaşlıların, gerçekleştirilen etkinliklerle hoşça vakit geçirirken, aynı zamanda birçok kolektif faaliyeti icra ettiklerini vurguladı.
     Emekliler İlahi Korosu'nun da bu anlayışla oluşturulduğuna değinen Altay, şunları kaydetti:
     ''Farklı emekli lokallerinden gelen 30 vatandaşımızdan oluşan Emekli İlahi Korosu, her hafta cumartesi günleri bir araya geliyor. Profesyonel eğitmenler eşliğinde prova çalışmaları yapıyorlar. Bu sayede hoşça vakit geçiren emeklilerimiz, aynı zamanda sosyal hayattan kopmadan emeklilik günlerinin keyfini sürüyor.''
    
     -Yaşlılar Haftası'nda ilahi programı-
    
     İlahi korosundan Mehmet Ali Işıldak da ilahi korosu oluşturarak, emeklilik dönemini çok güzel şekilde geçirdiklerini söyledi.
     Haftada bir gün toplanarak ilahiler söylediklerini aktaran Işıldak, ileride diğer yaşlılar için bir konser vermek istediklerini ifade etti.
     Emekli Kadir Karabacak ise ''Sosyal faaliyet olarak da güzel bir şey. Kahve köşelerinde olmaktansa böyle bir grupta olmak çok daha güzel'' dedi.
     Yaklaşık iki aydır emeklilerle birlikte çalıştıklarını dile getiren ilahi korosunda görevli müzik öğretmeni Kadir Yıldırım da ''Emeklilerimizin hoşça vakit geçirmeleri, kahve köşelerinden kendilerini arındırıp, Allah'ın zikriyle kendilerini oyalamaları düşüncesiyle böyle bir faaliyet yapıyoruz. Önce 3-5 kişiyle başladık, sonra 30 kişiye kadar bu sayı çıktı. Önümüzdeki mart ayında Yaşlılar Haftası dolayısıyla bir ilahi programı da düzenleyeceğiz'' diye konuştu.  AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA