• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İkimizde kırmızı-beyaz renkteyiz
19 Haziran 2010 Cumartesi 16:12

İkimizde kırmızı-beyaz renkteyiz

Türkiye Büyükelçisi Nobuaki Tanaka, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyüreki ziyaret etti. Konya halkının Japonlara ilgisine ve gönül bağına yakından şahit olduğunu kaydeden Büyükelçi Tanaka,

Türk-Japon Kültür Etkinlikleri kapsamında Konya’ya gelen Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Nobuaki Tanaka, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti.

Konya’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Nobuaki Tanaka, Konya’nın tarihi yapısı ve Hazreti Mevlana nedeniyle Japonlar tarafından en çok ziyaret edilen şehirlerden olduğunu söyledi. Konya halkının Japonlara ilgisine ve gönül bağına yakından şahit olduğunu kaydeden Büyükelçi Tanaka, iki halkın birbirini yakından tanıması amacıyla yıl boyunca çeşitli etkinlikler yapılacağını hatırlattı. Tanaka, “İki devletin bayrakları da kırmızı-beyaz. Ancak biri geceyi, biri de gündüzü simgeliyor. Bu anlamda içindeki semboller birbirinden farklı da olsa bir araya geldiklerinde bir günü tamamlıyorlar. Bu iki ülke bir araya gelirse çok güzel bir beraberlik olacaktır” dedi.

TÜRK HALKI JAPONLARI ÇOK SEVİYOR

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, Türk halkının Japonlara karşı özel bir sevgisi olduğunu belirterek, iki halkın da çalışkan, erdemli ve ahlaki değerlere önem vermesi olduğunu ifade etti.

Kyoto Belediyesi ile Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklık protokolü olduğunu anımsatan Başkan Akyürek, dünyadaki en büyük Japon Bahçelerinden birini Konya’da tamamlamak üzere olduklarını kaydetti. Konya’ya gelen Japon misafirleri en iyi şekilde ağırladıklarını vurgulayan Başkan Akyürek, Japon Bahçesi ve yeni yatırımlarla onları en güzel şekilde ağırlamaya devam edeceklerini söyledi.

Başkan Akyürek ziyaretin sonunda konuğuna Japonca Mesnevi ve Mevlevi sikkesi hediye etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA