• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İki su markası için iki farklı rapor
04 Ağustos 2012 Cumartesi 13:07

İki su markası için iki farklı rapor

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı listede yer alan Buzdağı ve Kardelen su firmaları, markalarıyla ilgili iki farklı rapora değinirken pazar paylarındaki değişime dikkat çektiler.
Sağlık Bakanlığı'nın damacana firmalarını kapsayan açıklaması, sektörde fırtınaya neden oldu. Sakarya İl Halk Sağlığı Müdürü'nün yürüttükleri son çalışma ile ilgili olarak yaptığı, "Sularda herhangi bir olumsuzluğa rastlamadık. Ayrıntıları Bakanlık ilan edecek" açıklamasının ardından iki Sakarya firmasının adının yer alması anlamlı bulundu.

Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü son çalışmalar sırasında 29 Sakarya firmasından da nümuneler alındı. Çalışmalarla ilgili sabah saatlerinde bir açıklama yapan İl Halk Sağlığı Müdürü Aydın Erdoğan, 29 su firmasında incelemelerin tamamlandığını ve sularda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını söyledi.

Erdoğan, "Bizim İstanbul İl Hıfzıssıha Kurulu'na gönderdiğimiz numunelerin sonuçlarını direkt Bakanlık açıklayacak" dedi.

BAKANLIK AÇIKLAMASI FARKLI GELDİ

İl Halk Sağlığı Müdürü Aydın Erdoğan'ın açıklamalarından kısa bir süre sonra Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Listede Buzdağı Su ve Kardelen Su firmaları da yer aldı.

2 Sakarya firması ise açıklanan liste içine isimlerinin dahil edilmesine şiddetle itiraz etti. Buzdağı Su Genel Müdürü Yusuf  Aydın, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

"Buzdağı Buzdağı Doğal Mineralli Su, 16 yıldan bu yana Sakarya ili Geyve ilçesi Doğançay mevkiindeki tesisleri ile halkımıza hizmet vermektedir. Sağlık Bakanlığı, yıllardan bu yana tesislerimizde 3 ayda bir rutin denetimlerini yaptı ve her defasında aldığı nümuneleri tahlil ederek sonucu açıkladı. Ortaya çıkan tahlil sonuçlarının bir örneğini de her defasında tarafımıza ulaştırdı.

Halen geçerliliği süren son tahlil 28 Mayıs 2012'de yapıldı ve sonuçları ekte bulunmaktadır. (EKLİ 4 sayfa) 16 yıldan bu yana alınan nümunelerle ilgili, bugüne kadar hiçbir olumsuz sonuç ortaya çıkmadığını kamuoyu ile paylaşmak isteriz.

Buzdağı Su, Keremali Dağlarının 640 metre yüksekliğindeki özel korunaklı kaynağından aldığı doğal mineralli suyu, hijyene verdiği önemin gereği olarak yasal bir zorunluluk olmamasına rağmen Doğançay mevkiindeki tesislerine çift hat polietilen borularla ulaştırmaktadır. Her ay kullanılan hat değiştirilmekte ve bir önceki isale hattının bakımı yapılmaktadır.

BUZDAĞI SEKTÖRE HEP ÖNCÜLÜK ETTİ

2004 yılında verdiği kararla, AB standartlarına uyum sürecini başlatmada sektöre öncülük eden Buzdağı Su markasının, 250'ye yakın su kaynağı içerisinde özel bir yeri bulunmaktadır. Bundan dolayı, "doğal mineralli su" olarak hem damacana hem de pet şişede dolum ruhsatı alabilen sektördeki ilk 4 markadan biri olma ayrıcalığına sahip bulunuyor.

Buzdağı Doğal Mineralli Su, tüketiciye policarbon damacana, bardak su çeşitleri, 19 lt. dönüşümsüz kullan-at ve 0,5 - 1,5 - 5 - 10 lt.'lik pet su ile tüketime sunulmaktadır.

Bugüne kadar tüketicinin beğenisini kazanarak onlara en sağlıklı suyu sunmayı başaran Buzdağı Su, yeni tesislerinin montaj ve üretim hattı çalışmalarını tamamlamış bulunuyor.

Bu çerçevede olmak üzere Buzdağı Su olarak, bugüne kadar insan sağlığına ve hijyen koşullarına azami gereken özeni gösterdiğimizi ve bunlardan asla taviz vermediğimizi kamuoyuna açıklamayı bir görev biliyoruz.

Yaşanan bu gelişmeleri tüm yönleri ile incelediğimizi ve yaşanan gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağımızı duyururuz. Yaptığı yatırımlarla son iki yıl içerisinde piyasa payını ciddi oranda arttıran firmamızın, bu süreçte böyle bir olaya muhatap bırakılmasının manidar bulduğumuzun da altını çizmek isteriz.

Yaşanan bu süreçle ilgili tüm hukuki haklarımızı kullanacağımızın da kamuoyu tarafından bilinmesini ister saygılarımızı sunarız.

Tüm bu bilgilerin ışığı altında Buzdağı Su olarak, bahsi geçen konu ile alakalı olarak tüm detayları Saygıdeğer halkımızla paylaşacağımızı ve tüm hukuki haklarımızı da kullanacağımızı belirtiriz.

KARDELEN: YASAL HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ

Kardelen Su'dan yapılan açıklamada 14 yıldan bu yana Sağlık Bakanlığı'nın rutin denetimlerine tabi tutulmalarına rağmen bu güne kadar alınan numelerde sağlık şartlarına aykırı herhangi bir durumla karşılaşılmadığı bildirildi. Genel Müdür Mükremin Tosun imzası ile yapılan açıklamada ise şu görüşlere yer verildi:

03 Ağustos 2012 Cuma günü Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada damacana sularımızın sağlık şartları açısından uygun olmadığı belirtilmiştir. Bunun bir yanılsama olduğuna inanıyoruz.

Çünkü;

Şirketimiz 14 yıldan bu yana Sağlık Bakanlığı'mızın rutin denetimleri altında sağlık şartlarına azami hassasiyet göstererek üretimine devam etmektedir. Bugüne kadar alınan onlarca numunede sağlık şartlarına aykırı bir durumla karşılaşılmamıştır. Tesislerimizin kuruluşundan bu yana Sağlık Bakanlığı Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürlüğü'nce yapılan tüm denetim ve analizlerde bir tek olumsuz rapor söz konusu değildir.

Söz konusu kurumun 27 Haziran 2012 (Ektedir)tarihli analiz raporu da bunun en son göstergesidir. Bunun yanı sıra şirketimiz son üç yıl içerisinde isale hattı, ana su deposu ve kaptaj sistemlerini yenilemiş ve üretim tesisi içerisindeki hijyen koşullarını en üst noktaya taşımıştır. Ülkemizin doğal mineralli su olma vasfını taşıyan nadir markalarından olan Kardelen Su tüketicinin beğenisi ve sağlığını koruma noktasında azami hassasiyet göstermektedir.

Bu bağlamda Kardelen Su olarak insana ve insan sağlığına verdiğimiz önem gereği asla hijyen koşullarından taviz vermediğimizi, süreç içerisinde yaşanan bu gelişmelerin tüm yönleri ile incelenerek müteakip sonuçları ne olursa olsun, tüm hukuki haklarımızı da kullanarak, gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağımızı belirtir, saygılar sunarız." 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA