• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İki saldırıda ortak nokta
21 Mart 2013 Perşembe 09:12

İki saldırıda ortak nokta

Ankara polisi, DHKP-C'nin üstlendiği AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı saldırılarıyla ilgili yeni bilgilere ulaştı. Adalet Bakanlığı'na atılan el bombalarının, ABD Ankara Büyükelçiliğine...
Ankara polisi, DHKP-C'nin üstlendiği AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı saldırılarıyla ilgili yeni bilgilere ulaştı. Adalet Bakanlığı'na atılan el bombalarının, ABD Ankara Büyükelçiliğine düzenlenen canlı bomba saldırısında kullanılanlarla aynı tipte olduğu tespit edildi.

Ankara'da DHKP-C'nin üstlendiği eş zamanlı saldırılarla ilgili detaylar netleşmeye başladı.
Önceki akşam saat 20.45'te AK Parti Genel Merkezi ve 15 dakika sonra Adalet Bakanlığı'nın hedef alındığı tespitinden yola çıkan polis ekipleri, bu zaman aralığındaki tüm MOBESE ve güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi.
İncelemeler sonucu saldırganların eşkalleri belirlenirken, dikkatler ilk önce örgütün canlı bomba eylemcisi olarak aranan dört isimi üzerinde yoğunlaştı. Ancak bu isimlerin saldırıyla bağlantısı tespit edilemedi.
EL BOMBALARI RUS, LAW AMERİKAN
Saldırıda kullanılan mühimmatın menşei de belirlendi. Edinilen bilgiye göre; Adalet Bakanlığı'nda Rus yapımı parça tesirli saldırı tipi el bombaları kullanıldı.
El bombalarının yaklaşık bir buçuk ay önce ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne düzenlenen canlı bomba saldırısında kullanılanlarla aynı tipte olduğu tespit edildi.
AK Parti Genel Merkezi'ne yönelik saldırıdaysa NATO standartlarında Amerika Birleşik Devletleri yapımı LAW silahı olduğu tespit edildi.
Soruşturma kapsamında AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı’nın bulunduğu bölgelerdeki telefon görüşme trafiği de mercek altında.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA