• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İki F-16 savaş uçağı havada çarpıştı
26 Ağustos 2010 Perşembe 22:21

İki F-16 savaş uçağı havada çarpıştı

İki F-16 savaş uçağı havada çarpıştı

Girit Suda Üssü'den eğitim uçuşu için havalanan F-16'lardan ikisi, bugün 14:00 sularında havada çarpıştı. Kazanın nedenine dair henüz bir açıklama yapılmazken, F-16'ların dörtlü gruplar halinde uçtukları belirtildi.

F-16 uçaklarından birinin tek, diğerinin ise iki kişilik olduğu belirtildi. Yunan televizyonları, gelişmeyi son dakika anonsuyla duyurdu. Çarpışmadan sonra pilotların otomatik fırlatma sistemini kullanarak uçaktan ayrılmayı başardıkları bildirildi.

İki kişilik F-16'dan bir pilot sağ kurtulurken, ikinci pilotu arama çalışmaları ise helikopter ve arama-kurtarma ekipleri eşliğinde devam ediyor. Tek kişilik F-16 pilotunun da kurtulduğu ve hastaneye sevk edildiği bildirildi.

Üçüncü pilotun da sağ olabileceği ifade ediliyor. Ancak Hava Kuvvetleri Komutanlığı, bu bilgiyi doğrulamadı.

Kazanın Girit'in güneydoğusunda ve Eşekadası açıklarında meydana geldiği açıklandı.

 

-ARANAN 3. PİLOTUN CESEDİ BULUNDU-

Yunanistan'ın Girit Adası'nın güneyinde çarpışan, birisi tek, diğeri ise iki pilotlu F-16 tipi 2 Yunan savaş uçağının pilotlarından üçüncüsünün cesedinin bulunduğu bildirildi.

Yunan medyası, Girit'in güney açığında 'Gaiduronissi' adası yakınlarında meydana gelen kazada, pilotlardan ikisinin otomatik fırlatma sistemini kullandıkları ve denizde bulunarak Girit'in İerapetra hastanesine sevkedildiklerini duyurmuştu.

Haberlerde, otomatik fırlatma sistemini kullandığı sanılan 3. pilotun da bulunması için yapılan arama-kurtarma çalışmaları sonucunda, pilotun cesedine ulaşıldığı belirtildi.

Girit Adası açıklarında eğitim uçuşu yapan uçaklar, saat 14.05 sularında henüz belirlenemeyen bir nedenle havada çarpışmışlardı.

Haberlerde, kurtarılan pilotlardan birisinin sağlık durumunun iyi olduğu, ancak diğerinin akciğer yırtılması teşhisiyle tedavi altına alındığı da belirtildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA