• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İki dünya
14 Haziran 2014 Cumartesi 08:25

İki dünya

Brezilya kupa öfkesi ve tutkusunu birarada yaşıyor. Dünya kupası maçlarının yapıldığı şehirlerde düzenlenen gösterilere polis müdahale ederken, statlarda ise tam bir şenlik havası hakimdi.

HAKKIMIZ YOKSA KUPA DA YOK

Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası açılışı olaylı başladı. Rio de Janeiro, Sao Paolo, Fortaleza ve Curitiba'da kupaya milyarlarca dolar harcanmasını protesto eden gruba polis plastik mermi ve gaz bombalarıyla müdahale etti. 'Asıl terörist FIFA'dır', 'Kupa kimin için', 'Haklarımız yoksa, kupa da yok' yazılı pankartlarla yürüyüşe geçen gruplar Brezilya bayrağı yaktı.

BİRİ GAZETECİ 5 KİŞİ YARALI

Sao Paolo'da Arena Corinthians önünde binlerce Brezilyalı vuvuzelalar ve davullar eşliğinde dans ederek ve eğlenerek kutlama yaparken, stadyumun 5 km uzağında başka bir grup polisle çatışıyordu. İki ayrı yerde toplanan 'Halk için dünya kupası komitesi' üyeleri, metro işçileri, öğrenciler ve öğretmenlerin eylemlerine yapılan polis müdahalesi geride biri gazeteci 5 yaralı bıraktı.

Brezilya halkı devletin kupaya harcadığı miktarın en azından bir kısmının eğitim ve sağlık gibi kamu hizmetlerinde kullanılmasını istiyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA