• Konya25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İki cinayete 50 yıl
03 Kasım 2009 Salı 14:45

İki cinayete 50 yıl

Konya'da eşinin taciz edilmesi sonrasında çıkan kavgada komşusu baba ve oğlunu tabancayla vurarak öldüren zanlıya 51 yıl hapis cezası verildi.
Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen baba Hamit Açıkgöz (43) ile oğlu Murat Açıkgöz'ün (18) öldürülmesi davasına tutukla sanık Mevlüt Çiçek (41), yakınları ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti duruşmadaki eksikliklerin tamamlandığını belirterek savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı mütalaasında, sanık Mevlüt Çiçek'in kasten adam öldürme suçundan Türk Ceza Kanunun 81/1 maddesi gereğince iki kez müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Sanık avukatı ise müvekkilinin tahrik altında cinayeti işlediğini, bu nedenle tüm iyi hallerin uygulanmasını talep etti. Son sözü sorulan sanık Çiçek, "Takdir mahkemenin" dedi.
Mahkeme heyeti sanığın baba ve oğlunu öldürmekten TCK 81/1 maddesi gereğince (kasten adam öldürme) iki kez müebbet hapis cezası verdiklerini, duruşmadaki iyi hali nedeniyle bu cezayı 50 yıla indirdiklerini söyledi. Baba ile oğlunu öldürmekten 25'er yıldan 50 yıl hapis cezası alan sanığa aynı zamanda ruhsatsız silah bulundurmaktan da 1 yıl hapis cezası verildi.
Olay, 30 Ağustos 2008 tarihinde Konya'nın Çumra ilçesine bağlı Apa beldesinde meydana gelmiş, Mevlüt Çiçek komşusu baba Hamit ile oğlu Murat Açıkgöz'ü tabanca ile vurarak öldürmüştü. Olay sonrası yakalanan ve mahkemeye çıkan sanık Açıkgöz, Murat'ın eşini sürekli taciz etmesi nedeniyle çıkan tartışmada cinayetleri işlediğini iddia etmişti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA