• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İki bataryalı telefon çıkıyor
13 Haziran 2014 Cuma 17:10

İki bataryalı telefon çıkıyor

Microsoft'un telefonlara 1 haftalık pil ömrü getirecek iddialı prototip çalışmaları meraklılarını heyecanlandırdı.

Akıllı telefonların Quad HD ekranlarına, sekiz çekirdekli işlemcilerine ve şaşırtıcı kamera yeteneklerine karşın en az gelişen donanımı bilindiği üzere batarya. Bu nedenle hepimizi günde en az bir kez priz başına gitmeye zorlayan veya mobil şarj cihazı edinmemize neden olan bu eksiklik için teknoloji devleri gerek donanım gerek yazılım pek çok iyileştirme deneniyor, ancak henüz devrim niteliğinde bir sonuç söz konusu değil. Ancak Microsoft, batarya konusunda emin adımlarla ilerliyor gibi görünüyor. Şirket, tam bir haftaya kadar direnebilecek bir batarya üzerinde çalışıyor.

Microsoft'un araştırma ekibinden Ranveer Chandra, tüm enerjisini bataryaların akıllı telefonların yönetiminde daha ısrarcı olması üzerine harcıyor. Chandra, konuyla ilgili yaptığı konuşmada, yeni bir batarya teknolojisinin gelmesini bekleyecek vakitlerinin olmadığını ve şu anki teknolojinin de bataryaları akılcı şekilde kullanmadığını dile getirdi. O nedenle şu anki teknolojiyi kullanarak daha uzun süre dayanabilen batarya alternatifleri üzerinde çalıştıklarını söyleyen Chandra, yeni ceplerde bir değil, iki adet bataryaya yer verilebileceğini öne sürdü. Bir adet Li-Ion pil yerine iki adedin kullanılarak ve aynı zamanda bunlara görev tanımlaması yapılarak çok daha uzun süre pil ömrü sunabilecekleri iddiasında bulunan Chandra, bu bataryalardan birinin yalnızca bekleme modunda kullanılabileceğini, diğerinin ise performans gerektiren zamanlarda devreye girebileceğini de sözlerine ekledi.

Chandra, ikiz pil yaklaşımı neticesinde akıllı telefonların pil ömründe en azından yüzde 50'lik bir artış görebilecekleri konusunda prototip çalışmaları olduğunu belirttiği konuşmasında, diğer yandan Windows Phone'un başarılı yazılım desteğinden de bahsetti. Windows Phone platformunun Wi-Fi güç yönetimi ve güç izleme araçlarıyla bataryanın verimli kullanılabilmesini sağladığını söyleyen Chandra, henüz prototip aşamasında olan batarya çalışmalarının netlik kazanması sonucunda akıllı saatlerde de kullanılabileceğinden emin.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA