• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İhvan üyelerinin duruşması 19 Hazirana ertelendi
14 Haziran 2014 Cumartesi 16:17

İhvan üyelerinin duruşması 19 Haziran'a ertelendi

İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile 13 sanığın yargılandığı, kamuoyunda "İstikame Camisi olayları" olarak bilinen davanın duruşması 19 Haziran'a ertelendi.

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile 13 kişinin yargılandığı ve kamuoyunda “İstikame Camisi olayları” olarak bilinen davanın duruşması 19 Haziran'a ertelendi.

Giza Ceza Mahkemesi, 22 Temmuz 2013'te meydana gelen, kamuoyunda “İstikame Camisi olayları” olarak bilinen davanın duruşmasını, savcılığın tanıkları ifadeye çağırması gerekçesiyle 19 Haziran'a erteledi.

Savunma heyeti, olay yerinin incelenmesini ve tanıkların dinlenmesi için davanın Ramazan ayından sonraya ertelenmesini talep etti.

"Sisi'nin cumhurbaşkanlığını tanımıyoruz"

Polis Akademisi'nde görülen duruşmada hakim karşısına çıkarılan Bedii, "Suçlunun mağdura dönüştüğü bir zamanda yaşıyoruz. Bildiğimiz Mısır'ın dışında bir yerdeyiz. Burada ülkenin cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Halk Meclisi Başkanı Saad el-Katatni, Başbakanı Hişam Kandil kaçırıldı ve terörle itham edildi. Kan dökücüler ise Mısır'ın güvenliği ve ekonomisiyle oynamaya devam ediyor" dedi.

Aynı davadan yargılanan Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak yöneticilerinden Saffet Hicazi de "Hapsedilmeyi umursamıyoruz. Gençler dışarıda ve devrim yürüyüşünü tamamlayacaklar. Abdulfettah es-Sisi'nin cumhurbaşkanlığını da tanımıyoruz" diye konuştu.

İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile aralarında Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, HAP Başkan Yardımcısı Isam el-Aryan, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak yöneticilerinden Safvet Hicazi ve eski Tedarik Bakanı Basim Avde'nin de aralarında bulunduğu 13 kişi, “İstikame Camisi olayları” olarak bilinen davada yargılanıyor.

29 Ocak’ta mahkemeye sevk edilen söz konusu 14 kişiye iddianamede, "terör faaliyetleri gerçekleştirmek için çete oluşturmak, şiddet eylemleri yürüten gruplara silah sağlamak, tahrip eylemlerinde bulunmak, kamu güvenliğini bozmak ve halkı şiddete teşvik etmek" suçlamaları yöneltilmişti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA