• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İhracatta yeni bir ivme
02 Mayıs 2014 Cuma 12:21

''İhracatta yeni bir ivme''

Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Nisan ayında 141 milyon 681 bin dolar ihracatla yeni bir rekora daha imza attığını, aylık ihracatını yüzde 26 artırmayı başardığını söyledi. 


Tüm ihracatçıları tebrik eden Başkan Kütükcü, “Konya, Ocak ayından bu yana ihracatını memnun edici oranlarda artırıyor. Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan ilk çeyrekte ihracatını yüzde 22.8 artıran şehrimiz, Nisan ayında 141 milyon 681 bin dolar ihracatla yeni bir rekora daha imza atarak aylık ihracatını yüzde 11 olan Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde, yüzde 26 artırmayı başardı. Yine ilk dört aylık ihracat ortalamasında ihracatını yüzde 24 artıran şehrimiz aynı dönemde 535 milyon 325 bin dolarlık ihracat rakamına ulaştı. Konya’nın yakalamış olduğu bu büyüme ivmesi son derece önemli, ancak Konya’nın daha fazlasını yapabilecek potansiyeli var. Konya Sanayi Odası olarak Konya’nın gerçek potansiyelini yakalayarak, Türkiye ihracatından daha fazla pay alması için sektörlerimizin üretimde ve ihracatta karşılaştıkları sorunları dinlemeye ve çözüme kavuşturmaya yönelik yürüttüğümüz çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

"İHRACATTA YENİ BİR İVME"
Büyük bir azim ve özveriyle üreterek Konya’yı Türkiye’nin sanayi ve ihracat merkezlerinden biri haline getiren bütün sanayicilere teşekkür eden Başkan Kütükcü, “Kaliteli üretim gücümüzü, Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve marka ile daha çok besleyerek çok daha büyük başarılara imza atacağımızı inanıyorum. İnşallah Konya Sanayi Odamızın hayata geçireceği Bölgesel İnovasyon Merkezi, şehrimizin bu noktada yeni bir ivme kazanmasına katkıda bulunacak” ifadelerini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA