• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İHLlerin eğitim ihtiyaçları konuşuldu
27 Eylül 2013 Cuma 10:10

İHL'lerin eğitim ihtiyaçları konuşuldu

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı tarafından her yıl organize edilen İmam Hatip Lisesi Müdürleri buluşması gerçekleştirildi.

AK Parti Konya milletvekili ve TİMAV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Cem Zorlu,  İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, ilçe milli eğitim müdürleri, TİMAV Genel Ecevit Öksüz ve TİMAV Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda İHL’lerin fiziki problemleri ve eğitim ihtiyaçları konuşuldu.
Toplantının açılış konuşmasını yapan TİMAV Başkanı Ecevit Öksüz, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diyerek başladığı konuşmasında bu tür toplantıları sene içinde belirli periyotlarla düzenleyerek İmam Hatiplerin sorunlarına çözüm yolları üretmek için Milli Eğitim ve sivil toplum arasındaki bağı güçlendirmek istediklerini söyledi. Öksüz ayrıca, STK’lar, Milli Eğitim ve ilgili tüm tarafların İmam Hatip camiası için her türlü imkân ve şartları seferber etmesinin ülkenin, milletin ve hatta insanlığın gelişimi için büyük önem arz ettiğini vurguladı.

Daha sonra söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise Konya’nın eğitim-öğretim hedeflerini, gelişen Türkiye’ye ayak uyduracak şekilde sürekli daha ileriye taşımak istediklerini, bunun için de eğitim camiası olarak çok çalışmak zorunda olduklarını ifade etti.
Ak Parti Konya milletvekili ve TİMAV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Cem Zorlu ise geçtiğimiz yıla oranla İmam Hatiplerin daha sorunsuz bir eğitim-öğretim yılına başladıklarını, İmam Hatip Okullarının karakterli ve şahsiyetli bireyler yetiştirmede öncülük ve örneklik görevlerinin bulunduğunu söyledi.
Gezi olaylarının perde arkasındaki önemli nedenlerden birinin, 4+4+4 eğitim sisteminin bir sonucu olarak ortaya çıkan İmam Hatip Ortaokulu ve Liseleri’nin geniş bir alanda hizmet vermeye başlamasının olduğunu ifade Eden Zorlu, İmam Hatip nesline çok büyük görevler düştüğünü söyledi. Zorlu, TİMAV’ın da bu noktada üzerine düşen her türlü görev için hazır olduğunu ifade ettiği konuşmasını şöyle noktaladı: “İmam Hatip idarecilerimizle böylesi bir organize ile istişare toplantılarının Konya dışında başka bir ilde tertip edildiğini düşünmüyorum. Burada ortaya çıkan birlikteliğin ve istişarenin neticelerini, hayırlı sonuçlarını alacağımıza inanıyorum. Bu birlikteliğin ve samimi çalışmaların oluşturacağı sinerji Konya’daki tüm İmam Hatiplerimize olumlu bir şekilde yansıyacaktır.”

 Toplantıda daha sonra söz alan ilçe milli eğitim müdürleri ve okul idarecileri, kurumlarındaki son durumları toplantıya katılan diğer idarecilerle paylaştı. Eksikliklerin tespit edildiği, mevcut sorunların çözüm yollarının konuşulduğu toplantıda, Konya merkezdeki İmam Hatip Liseleri’nin bundan sonraki toplantılar için bilgi ve tecrübe paylaşımlarını esas alarak toplanmaları konusunda ittifak edildi.
İmam Hatip Liselerine yoğun ilgi nedeniyle ortaya çıkan bina sorunları ve eğitim kalitesini artırmak için yapılacak çalışmaların da masaya yatırıldığı toplantı en kısa zamanda tekrarlanması dilekleriyle sona erdi.
TİMAV tarafından, İHL’lere yönelik düzenlenen bu toplantıların İmam Hatip Ortaokullları için de ayrıca tertiplendiği ve önümüzdeki günlerde İHO’larla yapılacak toplantıların sonuçlarının da kamuoyu ile paylaşılacağı kaydedildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA