• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İHHdan Afrikaya su kuyusu
28 Ocak 2016 Perşembe 10:45

İHH'dan Afrika'ya su kuyusu

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesince susuzlukla mücedele eden Afrika ülkeleri Kenya ve Çad'da 3 su kuyusu açtırıldı

 İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi, Kenya ve Çad'da 3 su kuyusu açtırdı.

Konya İHH Basın Koordinatörü Selim Tosun, yaptığı yazılı açıklamada, bazı Afrika ülkelerinde temiz suya büyük ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Suyun yetersiz olmasının birçok hastalığı da beraberinde getirdiğini ifade eden Tosun, içme suyu sağlayan kuyuların açılmasının çocuk ölümlerinin önüne geçtiğini ve suya ulaşmak için kilometrelerce yürümek zorunda kalan insanların günlük hayatlarını kolaylaştığını bildirdi.

Tosun, İHH'nın 2005'ten buyana bölgede yüzlerce su kuyusu açtığını vurgulayarak, şunları ifade etti:

"Afrika'da su kuyularının dışında cami, mescit, yetimhaneler yaptık. Katarakt ameliyatları gerçekleştirdik ve yetimlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere bu ve buna benzer birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Bölgede en hayati ihtiyaç olan su kuyularını da açmaya devam ediyoruz. Son olarak Konyalı hayırseverlerimizin destekleriyle Çad'da 2, Kenya'da 1 olmak üzere toplam 3 su kuyusunu Afrikalı insanların hizmetine sunduk. Şu an itibarıyla bu kuyulardan binlerce insan istifade edebiliyor. Gerçekleştirdiğimiz faaliyetler bölgede Müslüman kesimi Hristiyanlaştırmaya yönelik misyoner çalışmalara da büyük ölçekte engel oluyor."

Tosun, hayırseverlerin 5 bin dolar karşılığında bir su kuyusu açtırabileceklerini veya daha küçük bağışlarla su kuyusu fonuna destek olabileceklerini bildirdi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA