• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İhanet üssü
28 Ekim 2016 Cuma 08:51

İhanet üssü

FETÖ'cü subayların 15 Temmuz darbe girişiminden önce PKK/PYD yöneticileriyle İncirlik Üssü'nde buluştuğu ortaya çıktı. ABD'nin organize ettiği buluşmaya Türkiye'nin NATO müttefiki birçok ülkeden temsilci de katıldı.

ABD basınının etkili isimlerinden Washington Post yazarı David Ignatius, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi Suriye PKK'sı ile FETÖ'cü generallerin İncirlik Üssü'nde buluştuğunu yazdı. ABD'nin mayıs ayında organize ettiği görüşmede PKK'nın Suriye kolu PYD'yi temsilen bir heyet, İncirlik'te görevli bazı Türk generallerle görüştü. FETÖ-PKK ittifakını ortaya koyan görüşmeye katılan generaller, darbe girişimine karıştıklarından ötürü 15 Temmuz sonrası tutuklandı. Yeni Şafak'ın daha önce duyurduğu toplantılara ilişkin elde edilen yeni bilgiler, Türkiye'nin NATO'daki müttefiklerinin, piyon olarak kullandığı terör örgütlerini darbe için nasıl organize ettiğini ortaya koydu.

ALMANYA SON ANDA GELEMEDİ!

İncirlik Üssü, 15 Temmuz sonrası Türkiye'yi şekillendirme planlarının yapıldığı sır görüşmelerin merkezi olarak görülüyor. Askeri gizlilik çerçevesinde yeterli denetim imkanı bulunmadığı için tercih edilen İncirlik'teki bu toplantılarda, alınan bilgiye göre, FETÖ imamı olduğu iddia edilen sivillerin yanısıra NATO üyesi bazı ülkelerin üst düzey yetkilileri de hazır bulundu. Amerika, İngiltere, İtalya, Fransa ve Norveç, toplantılarda temsilcisi bulunan ülkeler arasında. İncirlik'teki sır görüşmelere Almanya'nın da iştirak edeceği, fakat o günlerde Ankara-Berlin arasında 'izin krizi' yaşandığı için bu ülkenin katılamadığı öğrenildi.

incirlik.jpg

TERÖRİSTLERE KARGO HİZMETİ

FETÖ'nün İncirlik'te görevli subay kadrosunun hazır bulunduğu görüşmelere, diğer bazı kritik üslerde görev yapan subaylar da katıldı. ABD'nin Suriye ve Irak'ta DAEŞ'e karşı mücadelede 'müttefik' olarak seçtiği PYD/YPG'nin temsilcileri ise bu toplantıya Amerikan yetkililer tarafından kargo uçaklarıyla getirildi. Toplantılarda 15 Temmuz darbe girişiminin başarıya ulaşacağından hareketle 15 Temmuz'un ardından Türkiye'nin bölgede izleyeceği politikalar şekillendirilmeye çalışıldı. Eğer 15 Temmuz'da millet destansı bir direnişle bu planlara 'hayır' dememiş olsaydı, ABD başta olmak üzere batılı güçlerin Suriye ve Irak başta olmak üzere Ortadoğu politikaları çok daha kolaylıkla hayata geçirilecekti. Türkiye'nin güneyindeki terör koridoru da ABD'nin istediği şekilde oluşturulacaktı. İncirlik'teki toplantılarda tüm hesaplar buna göre yapıldı.

'Erdoğan'sız döneme hazır olun'

hasan-polat.jpg

Darbe girişiminden bir hafta sonra, 22 Temmuz'da Yeni Şafak'a açıklamada bulunan Suriyeli muhalifler, ABD askerlerinin kendilerine 1 yıldır “Erdoğan'sız sürece hazır olun” dediğini belirtmişti. “Tercihinizi yapın” diyen Pentagon ekibi, muhalifleri direnmeleri halinde 'karargahınızı bombalarız' diyerek tehdit de etmişti. Ayrıca darbe girişiminin kurmaylarından 39. Mekanize Tugayı Komutanı Hasan Polat'ın, İncirlik Üssü'nde ABD'lilerle tam 12 kez biraraya geldiği ortaya çıkmıştı. Darbeci ekiple sık sık buluşan Coniler, 'sivillerin direnişinin durmaması halinde PKK/PYD militanlarının da devreye gireceği' garantisini vermişti.

Öksüz de oradaydı

Güvenlik birimleri, 15 Temmuz öncesi İncirlik toplantılarına katılanlar arasında FETÖ'ye bağlı sivil imamların da olduğunu kaydediyor. Bu kişilerin kamuda kritik noktalarda bulunan FETÖ imamları olduğu, FETÖ'nün 'TSK İmamı' Adil Öksüz'ün de bu toplantılarda yerini aldığı belirtiliyor.

15 Temmuz sonrası Akıncı Üssü'nde yakalandıktan sonra skandal bir kararla serbest bırakılan ve daha sonra kayıplara karışan Adil Öksüz'ün, aradan geçen sürede İncirlik'te saklanmış olabileceği, yahut buradan yurtdışına kaçırılmış olabileceği gündeme gelmişti. Yine İncirlik Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van da, darbe girişiminin başarıya ulaşamayacağının ortaya çıkması üzerine valiziyle İncirlik'e sığınmış ve ABD'den sığınma talebinde bulunmuştu. Bu talebi geri çevrilen Van, teslim olmak zorunda kalmıştı.

bekir-ercan-van.jpg

PYD'ye sığındılar

15 Temmuz öncesi İncirlik'te PKK'lılarla buluşan FETÖ üyelerinden bazıları, darbe girişiminin başarısız olmasının ardından Suriye PKK'sı PYD'ye sığınmıştı. PKK'nın Kandil'deki yönetici kadrosu, yakalanmamak için sınırdan kaçak yollarla geçerek PYD'ye katılan FETÖ'cülere ilişkin kendilerine bağlı teröristlerden bilgi istemişti. İstihbarat raporlarına da yansıyan bu gelişmeler, PKK-FETÖ arasındaki ileri boyuttaki işbirliğinin göstergesi olmuştu. 2 Ağustos'ta konuyu gündeme taşıyan Yeni Şafak, güvenlik güçlerinin operasyonları sonucu yaralanan bazı PKK'lıların, FETÖ'nün Erbil'deki Sema Hastanesi'nde tedavi edildiğini duyurmuştu.

Yeni Şafak

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA