• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İhale kızışıyor! İşte Ülkerin en büyük rakibi
02 Ekim 2014 Perşembe 15:39

İhale kızışıyor! İşte Ülker'in en büyük rakibi

Türk bisküvi devi Ülker'in de sahibi olan Yıldız Holding'in talip olduğu United Biscuit için süreç git gide kızışıyor.
RLPC haberine göre bankacılık kaynakları, United Biscuits'e nihai teklif veren şirketler arasında Kanadalı Ontario Teachers' Pension Plan tarafından geçen yıl satın alınan Burton's Biscuits'ın yanı sıra ABD'li Kellogg  ve Ülker Bisküvi'nin  de yer aldığını ifade etti.
 
EN BÜYÜK RAKİP 
 
Teklifler için ise süre 31 Ekim'de sona erecek. Kaynaklar, Burton's Biscuits'ın, İngiliz United Biscuits'a teklifini desteklemek için 1.5 milyar sterline (2.43 milyar dolar) kadar destek sağlanması üzerinde çalışıldığını söyledi. 
 
Burton Biscuit'in sahibi olan ve 307 bin çalışan ve emekli öğretmen üyesi bulunan Ontario Teachers' Pension Plan (Ontariolu öğretmenlerin emeklilik fonu) şirketinin toplam varlıkları 180 milyar doları buluyor.
 
Ülker Bisküvi'yi bünyesinde bulunduran Yıldız Holding geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, United Biscuits şirketine yatırım imkanlarına yönelik faaliyeti olduğunu belirtmişti. Holding söz konusu şirkete yönelik yatırım faaliyetinin holding bünyesinde yürütüldüğünü ve Ülker Bisküvi'nin şu an için bu yönde bir teması bulunmadığını ifade etmişti.
 
RLPC verilerine göre, United Biscuits'in sahipleri olan özel sermaye fonu Blackstone ve Pai Partners şirketi 2006'da 1.6 milyar sterlin karşılığında satın almıştı. RLPC'de yer alan haberde bankacılık kaynaklarının, şirketin sahiplerinin seçeneklerin değerlendirilmesi için Goldman Sachs ve JP Morgan'ı yetkilendirdiğini söyledikleri de belirtiliyor. Blackstone ve PAI Partners'ın, United Biscuits'ı satmak veya halka açma yönünde planlar üzerinde çalıştıkları da belirtiliyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA