• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İftar Sofrasında Konevi sohbetleri
08 Ağustos 2011 Pazartesi 11:46

'İftar Sofrası'nda Konevi sohbetleri

Meram Belediyesi Konevi Araştırma Merkezi(MEBKAM) yönetim kurulu üyeleri, Ahmet Yenilmez'le Meram'da İftar Sofrası programına konuk oldular.

Meram Belediyesi Konevi Araştırma Merkezi(MEBKAM) yönetim kurulu üyeleri, Ahmet Yenilmez'le Meram'da İftar Sofrası programına konuk oldular.

Kültürel belediyecilik hizmetlerinin daha kalıcı olduğunu vurgulayan MEBKAM Başkanı Hasan Yaşar, “Meram Belediyesi bünyesinde kurulan araştırma merkezimiz, başta Sadreddin Konevi olmak üzere Konya’ya değer katmış kişileri ve fikirlerini tanıtmayı amaçlamaktadır.” dedi. Yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi veren Yaşar, Konya’da 6 – 8 Ekim 2011 tarihlerinde uluslar arası Konevi Sempozyumu düzenleyeceklerini söyledi.

MEBKAM Yönetim Kurulu Üyesi ve Meram Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Büyükkaplan ise, “Bir belediye fiziki, sosyal ve kültürel belediyecilik hizmetlerini aynı seviyede yapabildiği ölçüde başarılıdır. Araştırma merkezimiz, 2007 yılında kurulmuştur. Mevlana ile aynı dönemde yaşayan fakat yeterince tanınmayan Konevi Hazretleri, yurt dışında ülkemizden daha iyi bilinmektedir. Amacımız onu ve fikirlerini tanımak ve tanıtmaktır” diye konuştu.

MEBKAM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Dilaver Gürer de, Sadreddin Konevi’nin, 13. yüzyılda yaşamış ve insanlık düşünce tarihinde ve eşyaya bakışta zirve bir şahsiyet olduğunu kaydetti.

Araştırmacı yazar Mehmet Emin Şen ise, Sadreddin Konevi’nin, konu itibariyle insanın baştan itibaren serüvenini ele aldığını söyledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA