• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İftar Sofrası yeni konuklar ağırlıyor
14 Ağustos 2011 Pazar 13:32

İftar Sofrası yeni konuklar ağırlıyor

Konya TV, Sun TV, KTV ve ÜNTV tarafından canlı olarak yayınlanan ve her programa çok sayıda SMSnin ulaştığı Ahmet Yenilmezle Meramda İftar Sofrası programına birbirinden değerli ve alanında...
Konya TV, Sun TV, KTV ve ÜNTV tarafından canlı olarak yayınlanan ve her programa çok sayıda SMS’nin ulaştığı “Ahmet Yenilmez’le Meram’da İftar Sofrası” programına birbirinden değerli ve alanında uzman konuklar katılıyor.
 
Programın dünkü konuklarından S.Ü. İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Sami Baybal, ‘Selçuklu’nun payitahtı ve Osmanlı’nın da çok önemli bir şehri olan Konya’da, Ramazan ayında Müslüman olmayan azınlıklarla ilişkiler nasıldı?’ sorusunu şöyle cevapladı: “Ramazan aslında bir medeniyettir; dolu dolu yaşanması gereken bir medeniyet. Bu medeniyetin içinde Müslümanlar da var gayrimüslimler de. Tarihi kaynaklara baktığımızda Ramazan ayı, ecdadımızın azınlıklarla en çok iç içe oldukları ve dayanışma içinde bulundukları bir ay. Bu ayda atalarımız komşularına(azınlıklara) tepsilerle baklava ikram ederlerdi ve davetlere çağırırlardı. Ramazan eğlencelerine onları da dahil ederlerdi. Gayrimüslimler de aynı şekilde karşılık verirdi. Kendileri için önemli günlerde Müslümanları davet ederlerdi.”
 
S.Ü. İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Doğan Kaplan ise, işgal ile fetih arasındaki fark ve İslam kardeşliği gibi konulara ilişkin görüşlerini açıkladı. 2 türlü kardeşlik olduğunu kaydeden Kaplan, “Birincisi Hz. Adem’e dayanan kardeşliğimiz; ikincisi de din kardeşliğimiz. Din kardeşlerimizle sevgide ve acıda bir ceset gibiyiz. Yani parmağımız acısa tüm vücudumuz hissedir. Onun için Somali’deki kardeşlerimiz açlıkla mücadele ederken biz de din kardeşleri olarak elimizden gelenin en iyisini yapmak mecburiyetindeyiz” diye konuştu. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA