• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İdris Naim Şahin sert konuştu
06 Şubat 2012 Pazartesi 11:37

İdris Naim Şahin sert konuştu

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Bu toprakları kimse bölemez, böldürtmeyiz. Edirne'den Hakkari'ye bir bütündür bu topraklar dedi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, “ Bu toprakları kimse bölemez, böldürtmeyiz. Edirne'den Hakkari'ye bir bütündür bu topraklar” dedi.

Bakan Şahin, dün Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen Ak Parti Edirne Merkez İlçe Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Ak Parti'nin siyasete seviye getirdiğini söyledi.
Türkiye'de siyasetin, Ak Parti ile nitelik kazandığını ifade eden Bakan Şahin, şunları kaydetti:
“Siyaset bu ülkede en nitelikli, en medeni, (ben varım) diyen, zengin, fakir ayrımı olmaksızın bu ülkeye sevda duyan herkesin yaptığı, yapabildiği bir iş oldu. Bakın Ak Parti'ye patron vardır ama az miktarda, çoğu dar gelirlidir, orta gelirlidir, memurdur, işçidir, engellidir, yaşlıdır, gençtir. 7 bölgeden, 7 renk insan vardır Ak Parti kadrolarında. Ak Parti siyaseti birilerinin güdümünde bir siyaset değil, Ak Parti kendi düşünen, kendi konuşan ve yapan bir siyasetin tarzıdır, adresidir. Fark burada. Ezber siyasette bozuldu. Türkiye ihtiyaç hissediyordu, siyasetin doğrudan sahibiyle, ehliyetli ellerden yapılması, ikinci hesabı olmayanların yapacağı iş olması arzusu, Ak Parti tarafından gerçekleştirildi.”

Türkiye toprakları üzerinde kötü emelleri olanların asla düşüncelerini yerine getiremeyeceklerini belirten Bakan Şahin, şöyle devam etti:
“Herkes bu memleketini seviyor, toprağı seviyoruz, tarihi, tarihi eserleri. İşte Selimiye Camisi taş yığını değil, onlarda mana var, ruh var, bunları sevmemek bir Türk vatandaşı için mümkün mü? Bu ülkenin iki tapusu var. Birisi ulusal tapu, ortak tapu, yani 1 bölü 78 milyonluk tapusu var. Hisseli tapu, herkesin hissesi var. Edirne sadece Edirneliler'in değil. Burada Balkan Savaşları'nda kanını, canını verenler arasında Elazığlılar da var, Erzincanlı, Vanlı, Ordulu, Tokatlı, Hataylı da var. Nasıl Edirne ile sınırlandırabiliriz. Yemen Cephesi'nde, Edirneli yok muydu? O da var. Sarıkamış'ta yok mu, O da var. Bir de ikinci tapular var, ev tapusu, yazlık tapusu bunlar geçici tapular. Bizde kalmaz zaten mirasçılara geçip gidiyor. El değiştiriyor. Ama el değiştirmeyen bir tapu var, milletin elinde o tapu. İşte birinci tapu ne kadar sağlam olursa, ikinci tapular da o kadar garantide.

“Bu toprakları kimse bölemez”

“Büyük Atatürk'ün dediği gibi eğer mevzuubahis vatansa gerisi teferruattır” diyen bakan Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Edirne'nin barajı da yapılır, hastanesi de yapılır. İki sene sonra da yapılsa, yapılır. Biz değerlerimizden sapmamalıyız, duygularımızda ayrışmaya gitmemeliyiz. Gidiliyor mu, gitmek isteyenler var mı? Var, bir takım beyinsizler var. Biz bunun cevabını siyaseten de icraat olarak da veriyoruz, vereceğiz. Sayın Başbakanımızın dediği gibi (bu toprakların üzerinde 1 bölü 78 milyon paydalı tapunun üzerinde operasyon yaptırmayız) Bu toprakları kimse bölemez, böldürtmeyiz. Edirne'den Hakkari'ye bir bütündür bu topraklar. Birileri bu topraklardan beslenip, buranın havasından teneffüs edip, bedhahlığa düşenler var. Ama düşünmek lazım bu topraklar ne diyor acaba. Bu vatan ne diyor acaba? Zap suyu Meriç'ten, Batman Ovası Ergene'den, Fırat, Sakarya'dan, Boludağı Cudi'den ayrılmayı istiyor mu acaba. Sordular mı, var mı onların bir şikayeti? Dağa sor, ovaya sor, dereye son var mı bir şikayeti.”

“Hangi özgürlükten bahsediyorsun”

Bazı kişilerin var olan özgürlüğü inkar ettiğini anlatan Bakan Şahin, şunları kaydetti:
“Birilerine ne oluyor acaba? Sıkıntı nedir? Özgürlük... Hangi özgürlükten bahsediyorsun. O zaman tutuklanınca da şikayet etme. Özgürlük yoksa dışarda, farkı yok içerinin demek ki. Niye şikayet ediyorsun, demek ki var dışarda özgürlük. Demek ki dışarda bir özgürlük var, hem de öyle bir özgürlük ki (ben bu memleketi bölmek istiyorum, özgürlük özerklik yetmez bilmem ne 'istan' yapmak istiyorum) diyecek kadar. İnkar edemezsin. Tek inkar ettiğin şey, var olan özgürlükleri söylemeyi, kabul etmeyi inkar ediyorsun. Yaşadığın özgürlüğün varlığını söylemeye özgürlüğün yok çünkü kafan ipotekli, kalbin, düşüncen ipotekli. Onu söylemeye özgür değilsin.
Var olan sonuna kadar yaşadığın özgürlükleri, 'var' diyecek özgürlüğün yok. Orada tutsaksın. Seni tutsak yapan, sana sanal, özgürlük yok dedirten o güçle de mücadele ediyoruz. Seni de, seni konuşturanı da yok ederek, seni de, senin yapını da, bölücüler ve uzantılarını da özgürleştirmeye çalışıyoruz. Yaptığımız iş bu. Çok derin, çok kapsamlı bir iş. Burası Edirne, orası Hakkari, orası Hatay, Sinop. Misak-ı Milli bunun adı.”

“Birileri için silah sigorta olabilir, beyinsizler için”

Ak Parti'nin sıradan bir parti olmadığını ifade eden Bakan Şahin, “Birileri için silah sigorta olabilir, beyinsizler için. Ama Ak Parti için sigorta siyasettir, demokrasidir. Ak Parti milletle, milletin değer ve arzularıyla bu yönde de milletin duygularını paylaşma, hatırlama, söyleme mücadelesini de yarına taşıma mücadelesini veren adrestir. Ak Parti siyasetin ötesi bir organizasyondur. Sıradan bir siyasi parti değildir. 78 milyon insanın ortak duygusu, düşüncesidir. Sadece 78 milyonun değil Balkanlar'ın, Kafkasya'nın, Ortadoğu ve Orta Asya'nın ortak duygusudur” dedi.


Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA