• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İdari uygulamalar var
01 Mart 2013 Cuma 14:27

'İdari uygulamalar var'

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, ''Başörtüsü yasağını öngören bir Anayasal düzenleme yok. Yasal düzenleme de yok. İdari uygulamalar var. Bunlar doğru değil'' dedi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'yı ziyaret etti. Bozdağ, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'de uygulamada pek çok eşitsizliğin AK Parti hükümetleri döneminde ortadan kalktığını söyledi.
Geçmişte üniversitelerde başörtülü öğrencilerin sıkıntılar yaşadığını hatırlatan Bozdağ, şöyle konuştu:
''Üniversitelerde başı örtülü evlatlarımız okuma imkanı bulamıyordu. Bunu da ortadan kaldıran adımlar attık. Bu noktada bir eşitlik hayata geçti. Katsayı uygulaması vardı. Orada da ayrı bir haksızlık söz konusuydu. Meslek liselerinde okuyan öğrencilerimizle diğer liselerimizde okuyan öğrencilerimizi eşit şartlarda yarışa sokamıyorduk.
Şu anda üniversiteye girişteki eşitsizlikler kalktı üniversitelerdeki başörtüsü zulmü ortadan kalktı ve Türkiye pek çok alanda önemli değişimleri yaşadı.
Başörtüsü yasağını öngören bir anayasal düzenleme yok. Yasal düzenleme de yok. İdari bir takım tasarruflarla ortaya konmuş uygulamalar var. Bunlar kabul edilebilir, doğru şeyler değil. Eşitlik ilkesine, hukuk devletinin gereklerine, demokrasiye, insan haklarına uygun uygulamalar değil.
Bu uygulamaların zaman içeresinde ortadan kalkacağına bu alanda da Türkiye'nin normalleşme sürecini yaşayacağına inanıyorum.'' 
Çözüm süreci
Bozdağ, ''Çözüm süreci içerisinde, zaman zaman sürecin içerisindeki halk desteğini ortadan kaldırmaya dönük, bu sürecin yürümesini engellemeye dönük, sürecin doğurduğu pozitif iklimi ortadan kaldırmaya dönük olaylar olabilir.
Milletimizin çözüme olan inancı ve çözümün gerçekleştirilmesi konusunda bütün siyaset kurumuna olan talimatı da ortadadır. Biz milletimizden aldığımız talimat çerçevesinde yolumuza devam edeceğiz'' diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA