• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İçişleri Bakanı Ala: Terörist DAEŞ terör örgütüyle bağlantılı
20 Mart 2016 Pazar 14:28

İçişleri Bakanı Ala: Terörist DAEŞ terör örgütüyle bağlantılı

İçişleri Bakanı Ala, İstanbul'daki saldırıyı gerçekleştiren teröristin kimliği hakkında bilgi verirken, "Eldeki bulgular teröristin DAEŞ terör örgütüyle bağlantılı olduğunu göstermektedir." dedi.
İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul'daki terör saldırısı hakkında, "Bu menfur intihar saldırısını gerçekleştiren teröristin kimliği tespit edilmiştir. Bu kişi, bu terörist, 1992 doğumlu, Gaziantep nüfusuna kayıtlı Mehmet Öztürk'tür. Eldeki mevcut bulgular, teröristin DAEŞ terör örgütüyle bağlantılı olduğunu göstermektedir." dedi.

Konuyla ilgili 5 gözaltı olduğuna dikkat çeken Bakan Ala, "Konu bütün detaylarıyla, her türlü ihtimal dikkate alınarak çok yönlü şekilde sürdürülmektedir." şeklinde konuştu.

Ala, terörle mücadelenin kararlılıkla ve hiç tereddüde mahal bırakmaksızın devam edeceğini kaydetti.

"200 bin güvenlik görevlisi nevruzda asayişi sağlamak için görevlendirilmiştir"

İçişleri Bakanı Ala, "Ülke genelinde 120 bini polis, 80 bini jandarma olmak üzere 200 bin güvenlik görevlisi nevruzda asayişi sağlamak, huzur ve güvenliği temin etmek için görevlendirilmiştir." dedi.

18 il ve ilçede nevruz kutlamalarına izin verildiğini belirten Ala, "Bazı il ve ilçelerde nevruz kutlamalarının bu sene yapılmamasının vatandaşlarımızın güvenliği bakımından daha yararlı olabileceği değerlendirilmiştir valilikler ve kaymakamlıklar tarafından." ifadelerini kullandı.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA