• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İçiciyim demesi kurtarmadı
15 Şubat 2010 Pazartesi 12:32

İçiciyim demesi kurtarmadı

Konya polisinin suçüstü yakaladığı şüphelilerden biri mahkemede "ben içiciyim", diğeri "ben değildim, polis karıştırmış olmalı" dedi.

Konya polisinin suçüstü yakaladığı şüphelilerden biri mahkemede "ben içiciyim", diğeri "ben değildim, polis karıştırmış olmalı" dedi ancak zanlılar uyuşturucu ticareti yapmaktan ayrı ayrı 4 yıl 2'şer ay hapis cezası aldı.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün iki ayrı uyuşturucu ticaretinin karar davası görüldü. İlk duruşmaya tutuklu sanık Yağmur Nantu (39) ile avukatı katıldı. Savcı esasa ilişkin mütalaasında sanığın uyuşturucu ticareti yaptığını, bu nedenle TCK'nın 188. maddesi gereğince cezalandırılmasını istedi. Sanık avukatı ise, müvekkilinin uyuşturucu satmadığını, evinde bulunan uyuşturucunun sadece380 gram olduğunu belirterek, "İçici olduğunu kabul ediyor, bu nedenle beraatine, mahkeme aksi takdirde ise tutuklu bulunduğu süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verilsin" dedi. Son sözü sorulan sanık Nantu ise, "Benim mahallede düşmanım çok fazla, bu yüzden uyuşturucu sattığım söylenmiş. Polisin bulduğu uyuşturucu maddeyi ben içiyorum. Satıcı değilim, içiciyim" şeklinde konuştu.
Mahkeme heyeti, sanık Nantu'nun uyuşturucu ticareti yaptığı kanısına vardıklarını, bu nedenle de 4 yıl 2 ay hapis, 2 bin TL adli para cezası verdiklerini belirtti.

SİGARALIK ESRARA 4 YIL HAPİS
Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci uyuşturucu davasına ise tutuklu sanık Emrah Yelekim, yakınları ve sanık avukatı katıldı. Savcı, sanığın polisleri gördüğünde elindeki poşeti atarak kaçtığını, poşetten 38 adet sigaralık (bir içimlik 2 veya4 gram ağırlığında) diye tabir edilen satışa hazır esrar çıktığını belirterek, TCK'nın 188. maddesi gereğince uyuşturucu ticaretinden cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatı, poşeti atanın müvekkili olmadığını, bu yüzden hakkında beraat kararı verilmesini istedi. Son sözü sorulan sanık Emrah Yelekim de, "Ben uyuşturucu ticareti yapmadım, polisler poşeti atanı bulamayınca suçu benim üzerime attı. O kişi ben değilim" dedi. Mahkeme Başkanı Celal Karakurt ise, "Sanığın uyuşturucu ticareti yaptığı kanısına vardık. Sanığa 5 yıl hapis cezası verip, bu cezayı iyi hali nedeniyle 4 yıl 2 aya indirip, 2 bin TL de adli para cezası verdik" diyerek kararını açıkladı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA