• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hz. Ömerin hayatını anlatan oyuna yoğun ilgi
13 Aralık 2015 Pazar 10:15

Hz. Ömer'in hayatını anlatan oyuna yoğun ilgi

Peygamber Efendimiz'in ölümünden sonraki dönemde 4 halifeden biri olan olan Hz. Ömer'in anlatıldığı "Omar Bin Hattab" isimli tiyatro oyunu için Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gala düzenlendi. Galaya tiyatroseverler yoğun ilgi gösterdi.

Hz. Ebubekir'in halife seçilme süreci ile başlayarak Hz. Ömer'in şehit edilmesine kadar yaşanan olayları sahneye taşıyan tiyatro oyunu “Omar Bin Hattab" için Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gala düzenlendi. 2 perdeden oluşan oyunun galasına İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer'in içerisinde bulunduğu halifelik dönemini anlatan eser, etkileyici sahneleri ile dikkat çekti.

Vatandaşlarla birlikte oyunu izleyen Başkan Aydın, Zeytinburnu Belediyesi'nin anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını ifade ederek, "Zeytinburnu Belediyesi'nin anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor olması ve galasını organize ediyor olması benim için mutluluk verici bir olay. Ben arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Geçmişi bugüne getirmek, tarihi yaşatmak ve bunu önemli bir sanat dalı olan tiyatro ile ortaya koymak anlamlı ve güzel bir çalışma. Biz kamu kurumlarının bu tür oyunlara organizasyonlara destek vermesi son derece önemli. Sahip çıkılması gerekiyor ki bu tür çalışmalar sürdürülsün" dedi.

"MAKSADIMIZ HZ. ÖMER'İ VE DİĞER SAHABELERİMİZİ GÜNÜMÜZE TAŞIMAK"

Zeytinburnu Belediye Başkanını ve tiyatro ekibini galadan dolayı kutladığını söyleyen İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş ise, "İzlediğimiz kadarıyla gerçekten güzel bir oyun, güzel bir hazırlık yapmış arkadaşlarımız. Bundan asıl maksadımız ise Hz. Ömer'i ve diğer büyük sahabelerimizi günümüze taşımak. Onların hayatlarından kesitleri günümüze taşımaktır. Ben bu vesile ile bütün tiyatroseverleri ve seyircilerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA