• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hüsnü Özkara, şampiyon olacaklarını yineledi
28 Aralık 2009 Pazartesi 16:15

Hüsnü Özkara, şampiyon olacaklarını yineledi

Bank Asya 1. Lig'de teknik direktörü Hüsnü Özkara, sezon sonunda Konyaspor'u layık olduğu Süper Lig'e çıkartacaklarına inandıklarını söyledi.
Bank Asya 1. Lig'de teknik direktörü Hüsnü Özkara, sezon sonunda Konyaspor'u layık olduğu Süper Lig'e çıkartacaklarına inandıklarını söyledi.
Devre arası hazırlık kampını Belek Sirene Golf Otel'de sürdüren Konyaspor'un teknik direktör Hüsnü Özkara, kulübün resmi internet sitesine 2009-2010 sezonu ilk yarısını değerlendirerek, yeni kurulan bir takım olmalarına rağmen başarılı bir ilk devre geçirdiklerini ve 37 puanla ligin zirvesinde yer almayı hak ettiklerini bildirdi. Sezon başında kendisine yapılan teklifi kabul ettiğinde ortada küme düşmenin getirdiği belirsizlik ortamının olduğunu ifade eden Özkara, hazırlık maçlarında alınan sonuçlarla
eleştirildiklerini ama kendilerinin sürekli olarak lige iyi başlamanın önemli olduğunu futbolcularıyla paylaştığını anlattı.
Konyaspor'un iç sahada tarihinin en başarılı dönemini yaşadığını ifada eden Özkara, "İç sahada oynadığımız maçlarda küçümsenemeyecek bir başarı yakaladık. 9 maçta sadece Kayseri Erciyesspor ile berabere kalarak kaybettiğimiz 2 puan var. Bunun dışındaki 8 maçımızı da kazandık. Gerçekten iyi mücadele eden, skor ne olursa olsun kazanma hırsını son düdüğe kadar bırakmayan ve maçları kazanan bir takım oluşturduk. Bu da aldığımız sonuçlara yansıdı" dedi.
Özkara, sezonun ikinci devresinin zor geçeceğini bildiklerini ve Konyaspor'un şampiyonluk hedefine mutlaka ulaşacağının altını çizdi. Özkara açıklamasına şöyle devam etti:
"İkinci yarılar her zaman zor olmuştur. Bizi de sezonun ikinci devresinde 17 zor maç bekliyor. 2002-2003 sezonunda Konyaspor'u şampiyon yaptığımızda ilk yarı 32, ikinci yarı 36 puan almıştık. İkinci devre ilk yarıda aldığımız puanlara yakın puan alırsak Konyaspor'u şampiyonluk hedefine ulaştıracağımıza inanıyoruz. Özellikle iç sahada oynayacağımız 8 maçı kazanıp, dışarıdan alacağımız puanlar bizi şampiyon yapar. İç sahada oynayacağımız maçlara çok fazla önem veriyoruz ve seyircimiz bu maçlarda özellikle
yanımızda görmek istiyoruz. İlk devrede oynadığınız maçlarda yapılan hataların telafileri vardır. Ama ligin boyu kısaldıkça yapılan hataların telafisi olmaz. O nedenle en az hatayı yaparak Konyaspor'u şampiyon yaparak hak ettiği Süper Lig'e taşımak istiyoruz. Konya'daki herkesin bu takıma destek vermesi ve sahip çıkması lazım. Nasıl bu takım küme düştüğünde dünyadaki tüm Konyalılar üzüldüyse, bu sene şampiyon olduğunda da dünyadaki tüm Konyalılar bayram edecektir. Önümüzde 17 maç var ve Mayıs ayının ilk
haftasında sezon tamamlanacak. Konya'nın ve Konyalıların bu başarıya destek olması ve desteğini de devam ettirmesi şart. Biz kendilerinden fazla bir şey istemiyoruz. Süper Lig'e çıkıp, Konyaspor'un geleceğini kurtarma adına bu takıma destek verilmesini arzu ediyoruz. İşin yarısını tamamlamışız. Yapılacak tek şey Konyaspor'a şampiyonluğa giden yolda destek vermek. Önümüzdeki sezondan itibaren yeni naklen yayın ihalesiyle birlikte kulüplerin gelirlerinin olağanüstü artacağı ve 3'e katlanacağı söyleniyor.
Konyaspor'un düzlüğe çıkması adına, yakalanan bu ortamın ve başarının devam ettirilmesi isteniyorsa, Konyasporluyum diyen herkesin kişisel çıkarları ve kavgaları bir kenara bırakarak mutlaka başarı için kenetlenmeleri lazım. Herkesi ama herkesi bu takıma destek olmaya davet ediyorum. "
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA