• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hüseyin Köroğlu vefat etti
02 Mart 2013 Cumartesi 16:00

Hüseyin Köroğlu vefat etti

Emekli Eğitimci-Yazar Hüseyin Köroğlu 91 yaşında hayatını kaybetti.

Emekli Eğitimci-Yazar Hüseyin Köroğlu 91 yaşında hayatını kaybetti. Önceki gün vefat eden Köroğlu’nun cenazesi Pazar günü (yarın) öğle namazını müteakiben Parsana Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Musalla Mezarlığına defnedilecek.

HÜSEYİN KÖROĞLU KİMDİR
Hüseyin Köroğlu Karatay ilçesi Kuzgunkavak Mahallesinde 15 Şubat 1922 tarihinde dünyaya geldi. Aslen Ladiklidir.
İsmetpaşa İlkokulu, Karma Ortaokulu, Konya Lisesi Fen Kolu’ndan mezun oldu. İstanbul’da Fen Fakültesi ve Yüksek Öğretmen Okulu Matematik ve Fizik Bölümünden mezun oldu. 1945 yılında Balıkesir’de öğretmenliğe başladı. 1946 yılında Cebir Uygulama Kitabını yayımladı. 1950 yılında Konya Lisesi’ne Matematik öğretmeni olarak tayin edildi. 1951 yılında Milli Eğitim Bakanlığınca üstün başarı nedeniyle takdirname ile ödüllendirildi.
Eğitim Enstitüsü fizik öğretmenliği yaptı. Meram Yeni Yol üzerindeki 50 bin metrekarelik enstitü binası alanını ağaç bayramı düzenleyerek ağaçlandırdı. Enstitünün kurucu müdürü oldu ve fizik, kimya, biyoloji laboratuarlarının açılmasını sağladı.
Eğitim kitapları eksikliğinin giderilmesi için Fen Yayınevi’ni kurdu. Ardından Mekanik Kitabı’nı yayımladı. Bu kitabı bütün enstitülerde ders kitabı olarak okutuldu.
1958 yılında evsiz kişiler için yapı kooperatifini kurdu.
Fizik mekaniğinin bir uygulaması olarak 1954 yılında Konya’da ilk Çamaşır Makinasını üretti ve Hükümet Meydanında uygulamalı olarak halka sundu.
Ankara Üniversitesi’ne 1970 yılında Fizik Öğretim Görevlisi oldu. Konya Mimarlık ve Mühendislik Akademisi’nde fizik dersleri verdi. 1975 yılında emekli oldu.
Konya Lisesi Tarihi’ni yazdı. Çeşitli gazetelerde makaleleri yayımlandı. 5 ciltlik Türk Edebiyatı Tarihi kitabı ile Konya ve Anadolu Medreseleri kitaplarını kültür hayatımıza kazandırdı. Son olarak Karatay ilçesine Sevim-Hüseyin Köroğlu İlköğretim Okulu’nu yaptırdı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA