• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hüseyin Çelikten Habertürke şoke eden suçlama!
04 Ağustos 2010 Çarşamba 01:27

Hüseyin Çelik'ten Habertürk'e şoke eden suçlama!

Hüseyin Çelik Habertürk canlı yayınında Gazete Habertürk'e şoke eden eleştirilerde bulundu. Çelik, Habertürk'ü yalan haber yapmakla itham etti
Habertürk ekranlarında yayınlanan Türkiye'nin Nabzı'nda hükümet sözcüsü Hüseyin Çelikcanlı yayında Gazete Habertürk'e şoke eden eleştirilerde bulundu. Çelik, Habertürk'ü yalanhaber yapmakla itham etti.

Anayasa referandum sürecinde AKP'ningörüşlerini dile getiren Çelik, Gazete Habertürk'ü yalan haber yapmakla suçladı. Programın moderatörü Didem Yılmaz'ın Gazete Habertürk'te yayınlanan bir haberi soru olarak yöneltmesiyle başlayan tartışmada ilginç bir polemik yaşandı. Gazete Habertürk, bir çok sanatçıdan görüş aldığı haberindehangi sanatçının referandumda 'Evet' ve 'Hayır' diyeceğini yazmıştı.

Hüseyin Çelik, Didem Yılmaz'ın söz konusu habere atıfta bulunması üzerine 'Hep siz mi bizi eleştireceksiniz, bu kez de ben sizi eleştireyim' diyerek söze başladı. Çelik, söz konusu haberin doğru olmadığını belirterek ilginç eleştirilerde bulundu. Eleştirilerin hedefinde genel olarakmedya vardı ancaközel olarak Habertürk vardı. Çelik'in iddiası karşısında şoke olan sunucu Didem Yılmaz ise karşı bir hamle yapsa da Habertürk ekranlarında Gazete Habertürk için yalan haber suçlaması yapılmasına engel olamadı.

Hüseyin Çelik: Ben o listeyi görünce (Gazete Habertürk'teki sanatçıların listesine atfen) o listedeki sanatçıların önemli bir kısmını aradım. Sayın Mustafa Sandal, Behzat Uygur, Adnan Şenses, Mehmet Ali Erbil... Bunların hepsinin 'Hayır' diyeceği yazılmıştı...

Didem Yılmaz: Hepsini teker teker aradınız mı?

Hüseyin Çelik: Hepsini teker teker aradım. 'Size böyle bir şey soruldu mu?' diye de sordum. Mustafa Sandal çok da sevdiğim bir kardeşimizdir. 'Sayın bakanım kesinlikle böyle bir şey sorulmadı bana zaten Amerika'daydım' dedi. M. Ali Erbil de 'ben böyle evet hayır cephesinde yer almam asla' dedi. Behzat Uygur da aynısını söyledi. Adnan Şenses'i aradım O da böyle söyledi.

Didem Yılmaz: Ama bunu haber yapan arkadaşlara da soralım. Gazete de haberi ciddi yapıyor sonuçta...

Hüseyin Çelik: Ben bunu gazete yönetimine buradan söylüyorum. Bu insanlar benden korkmuyor çekinmiyor. 'Biz böyle bir şey söylemedik' diyorlar. Ben bu insanların amiri değilim. Hatta 'akşam Habertürk'te Didem Hanımın programına katılacağım bunları söyleyebilir miyim?' dedim, 'rahatlıkla söyleyebilirsiniz' dediler bana. Bunlarhoş şeyler değil. Basının itibarı hiç iyi bir durumda değil.

Didem Yılmaz: Anladım ama gazetenin de böyle bir şeye ihtiyacı yok ki. Sayın Fatih Altaylı zaten dinliyordur. Bütün sanatçıları aradınız mı peki?

Hüseyin Çelik: Hepsini değil, aradıklarımı söyledim.

Didem Yılmaz: Akla şöyle bir soru da geliyor. Sizden baskı gördükleri için öyle söylemiş olabilirler mi? Yani çekinmiş olabilirler mi?

Hüseyin Çelik: Bakın Bodrum'a gittim, Adnan Şenses'le oturduk,sohbet ettik, çay içtik. 'Mustafa Sandal da böyle bir şey bana sorulmadı' dedi. Diğerleri de... Bakın demokratik bir referandum süreci yaşıyoruz. Evet demek isteyen rahatlıkla bunu savunuyor, 'hayır' diyen de hayır'ı savunuyor. Sanatçılar benden ne baskı görecekler Allah aşkına.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA