• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hürriyetin Hedefi: Tek Türkiye
23 Şubat 2009 Pazartesi 03:07

Hürriyet'in Hedefi: Tek Türkiye

Çekimleri Konya'da yapılan Tek Türkiye dizisinin başarısı rahatsız etti. Samanyolu'nun sevilen dizisi Tek Türkiye, son günlerde ilginç suçlamalarla karşı karşıya kaldı...

 

Dizinin bu başarısı Hürriyet gazetesini rahatsız etmişe benziyor. Gazete bugün, daha önce yaptığı binlerce yalan ve çarpıtma haberlerine bir yenisini daha ekledi.

Hürriyet'in çarpıtma haberinde, bütün televizyon kanallarında yayınlanan dizilere uygulanan resmi prosedürün aynısının Tek Türkiye'ye uygulanması çarpıtılarak sanki Samanyolu Televizyonu'na bir ayrıcalık yapılmış gibi verildi.

Oysa Emniyet Genel Müdürlüğü'nün konuyla ilgili bir genelgesi bulunuyor. Dizi ve filmlerde emniyetten yardım almak isteyen yapım şirketleri ve televizyon kanalları emniyete başvurarak taleplerini iletiyor. Onaylanması halinde de bu hizmetlerden yararlanılıyor. Durum böyleyken, Hürriyet haberinde, bu sıradan uygulamayı sanki Samanyolu Televizyonu'na yapılmış özel bir muamele gibi yansıtıyor.

Daha önce yayınlanan ve şu anda devam eden televizyon kanallarındaki dizilerde bunun örneklerini görmek mümkün. Kanal D, ATV ve TRT gibi bir çok kanalda yayınlanan dizilerde özellikle de polis dizilerinde Emniyet'ten bina ve silah ekipmanları konusunda yardım alınıyor. Kanal D'de yayınlanan "Ah Polis Olsam" dizisine emniyet panzer bile vermiş. Star televizyonunda yayınlanan Zeliha adlı dizinin çekimleri ise gerçek mekanda yani polis laboratuarında gerçekleştirilmiş.

Yapımcı Salih Asan, Konya İl Emniyet Müdürlüğü ve Konya Valiliği'ne başvurarak, devletin terörle mücadelesini konu alan Tek Türkiye dizisinde kullanmak için birkaç silah talebinde bulunduklarını ve mevzuat uygun izin doğrultusunda da Emniyet görevlilerinin nezaretinde bazı silahları dizide kullanıldıklarını söylüyor.

Bütün televizyon kanalları ve yapım şirketleri için geçerli olan bir uygulamayı sanki sadece Samanyolu'na sağlanan bir imkanmış gibi çarpıtan gazete haberi yanlış bilgilerle dolu.

Dizi için değişik zamanlarda Emniyetten birkaç tane kalaşnikof olarak bilinen AK-47 silahları kiralanırken, haberde, sanki dizideki bütün emitasyon silahlar gerçekmiş gibi verilmiş. Gerçek olmayan M-16 otomatik tüfeklerin ve kuru sıkı olan tabancaların emniyetten kiralandığı bilgisi ise tamamen yanlış.

Tek Türkiye dizisinin yayınlandığı saatlerde milyonlarca seyirci Samanyolu'na kilitleniyor. Karanlık Kurul'un yönlendirdiği terör örgütüne karşı, bölge halkının birlik ve beraberlik içinde yaptığı mücadeleyi ekrana taşıyan Tek Türkiye her hafta izlenme rekorları kırıyor.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA