• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hurmanın şimdi de suyunu çıkardılar
04 Ağustos 2011 Perşembe 10:35

Hurmanın şimdi de suyunu çıkardılar

Ramazan ayının vazgeçilmez yiyeceği olan ve şifa kaynağı olarak görülen hurmanın şimdi de suyu çıktı. Hurma özünden elde edilen hurma suyu, sakkaroz içermediği için şeker hastaları ve diyet yapanlar..
Ramazan ayının vazgeçilmez yiyeceği olan ve şifa kaynağı olarak görülen hurmanın şimdi de suyu çıktı. Hurma özünden elde edilen hurma suyu, sakkaroz içermediği için şeker hastaları ve diyet yapanlar tarafından rahatlıkla kullanılabiliyor.
 
Konya'da hurma suyunun satışı yapan Enver Çakmak, özellikle Ramazan ayında bolca tüketilen hurmanın birçok hastalığa iyi geldiğinin bilimsel olarak da kanıtlandığını belirterek, "Ancak hurmanın daha taşınabilir bir hale getirilmesi için hurma sıvı bir hale getirildi ve yanımızda taşıyabilecek şişelere dolduruldu. İran'dan getirttiğimiz hurma suyu tamamen doğal ve içine herhangi bir katkı maddesi konulmadan hazırlanıyor ve ülkemize getiriliyor. Vatandaşlarımız, hurma suyunu gönül rahatlığıyla
kullanabilir" dedi.

ŞEKER HASTALARI VE DİYETTE OLANLAR İÇİN İDEAL
Hurma suyunun içinde kesinlikle sakkaroz bulunmadığını dile getiren Çakmak, "Bu nedenle özellikle tip 2 diyabet hastası olanlar hurma suyunu rahatlıkla kullanabilir. Hurma suyunu çay, kahve ve benzeri içecekler için tatlandırıcı olarak kullanabilirler. Ayrıca kilo vermek için diyet yapanlar da hurma suyunu tatlandırıcı olarak ya da tatlı yapımında kullanabilir. Antioksidan özelliği taşıdığı için vücuttaki toksinlerin atılması ve vücudun direncinin artırılmasında önemli rol oynar. Enerji verdiği için
sporcular ve spor yapanlar tarafından kullanılabilir. Hurma suyu ayrıca, hamile bayanların daha rahat bir hamilelik geçirmesi ve anne sütünün artmasına da yardımcı olur. Bağırsak ve mide problemi yaşayanlar ile kanser hastaları da hurma suyundan fayda görebilir" şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA