• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hurmacılar ramazan ayına hazır
13 Temmuz 2012 Cuma 12:27

Hurmacılar ramazan ayına hazır

Konya'da hurma satışı yapan firmalar, ramazan ayında vatandaşların hurma talebini karşılamak için hazırlıklarını tamamladı.
Konya'da hurma satışı yapan firmalar, ramazan ayında vatandaşların hurma talebini karşılamak için hazırlıklarını tamamladı.
     20 yıldır hurma satışı yapan bir firmanın yetkilisi İhsan Yıldırım, ramazan ayınının bu yıl mevsim itibariyle hurmanın ve hurma çeşidinin en bol olduğu mevsime denk geldiğini belirterek, ''Ayrıca insanımızda ramazanda hurma kültürü çok farklı. Neredeyse her iftar sofrasında mutlaka bulunuyor. Bu nedenle çeşidi bol tutuyoruz'' dedi.
     Ramazan için hazırlıklarını günler öncesinden tamamladıklarını dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:
     ''Şu an yaş hurmadan, dal hurmaya kadar her çeşitten hurmamız fazlasıyla mevcut. Stok olarak insanımıza cevap vermek adına elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalıştık. Ayrıca insanımızda hurma bilinci oluşsun istiyoruz. Vatandaşlarımızın ilgisi oldukça iyi. Bu ilgi ramazanın 15'inci gününe kadar artarak devam eder. Fiyat konusunda da bir anormallik yok. Geçen yılın aynı fiyatlarından satış yapıyoruz. Medine'den getirttiğimiz hurmaları soğuk hava depolarımızda depoluyor ve vatandaşlarımıza en hijyenik biçimde sunuyoruz''
    
     -''Kan şekeri ve metabolizmayı düzenliyor''-
    
     Hurmanın insan sağlığına birçok faydası olduğunu ifade eden Yıldırım, ''Özellikle beyni dinlendirdiği söylenir. Ayrıca aç karına tüketildiğinde kan şekeri ve metabolizmayı düzenliyor. Vücudun dengesini sağlıyor. Peygamber Efendimiz, 3 hurmayla oruç tutuyormuş. Bundan ötesi olamaz sanırım'' diye konuştu.
    
     - Hurma fiyatları-
    
     Hurma fiyatlarının 5 liradan 100 liraya kadar çıkabildiğini belirten Yıldırım, şunları ifade etti:
     ''Her bütçeye uygun hurmamız mevcut. Örneğin 'İran Rabbi' ve 'Bağdat' hurmasının kilosu 5 liradan satılıyor. Vatandaşımızın en çok tercih ettiği 'mebrum' cinsi hurmalarımız 18 liradan satışa sunuluyor. Tunus'tan gelen hurmamız 14 liradan satılıyor. Cezayir'den gelen dalında hurmalarımızın kilogramını 30 liradan satıyoruz. Taze şoklanmış hurmalarımız 11 ile 20 lira arasında değişiyor. 'Peygamber hurması' da denilen 'acve' türü hurmalarımız ise 60 liradan 100 liraya kadar satışa sunulmuş durumda.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA