Hurda taşıt araçları Özel İdareye teslim edildi
Yayınlanma:
Hükümetin ekonomik ömrünü tamamlayan 30 yaş ve üstü taşıt araçlarının tasfiyesine ilişkin yaptığı yasal düzenlemesinin ardından Konya İl Özel İdaresine 30 yaş ve üzeri 350 taşıt aracı teslim edildi.
Hükümetin ekonomik ömrünü tamamlayan 30 yaş ve üstü taşıt araçlarının tasfiyesine ilişkin yaptığı yasal düzenlemesinin ardından Konya İl Özel İdaresine 30 yaş ve üzeri 350 taşıt aracı teslim edildi.
Karayolları ve Trafik düzenine zarar verir hale gelen 30 yaş ve üstü 350 taşıt aracın gerekli prosedürler yerine getirildikten sonra Konya İl Özel İdaresine teslim edildiğini belirten Konya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz “İlimizde 30 yaş ve üstü yaklaşık 28 bin hurda taşıt aracı bulunmaktadır. Ekonomik ömrünü tamamlayarak ya da çeşitli nedenlerle motorlu taşıt aracı olma özelliğini yitiren, hurda haline gelen; Karayolları ve Trafik düzenine zarar verir hale gelen 30 yaş ve üzeri 350 hurda taşıt aracı İl Özel İdaresine teslim edilmiştir. Halen ilimizde 28 bin 30 yaş ve üzeri hurda taşıt aracı olduğu tahmin edilmektedir. Binlerce vatandaşımızın hurda halde evlerinin önünde çürümeye terk edilmiş taşıt araçları bulunmaktadır. Bu araçlar her yıl otomatik olarak tahakkuk eden vergiler ve gecikme zammı da aracın değerinin çok üstünde bir seviyeye ulaşmış bulunmaktadır diyen Konya İl Özel İdaresi Genel Sekteri Mehmet Kaçmaz “Hurda taşıt araçları olan önce bağlı bulundukları vergi dairelerine müracaat ederek mükellefiyet yazısı alacaklardır. İlgili vergi dairesinden aldıkları yazı ile trafik tescil kuruluşlarına başvurarak 6183 sayılı kanunun dışında haciz bulunmadığına ilişkin yazı aldıktan sonra hurdaya ayıracakları araçlarına göre İl Özel İdaremize bir dilekçe ile müracaat edip; hurda taşıt araçlarını teslim edeceklerdir” dedi.
Güncel
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.