• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hurda araca teşvik yok
29 Eylül 2013 Pazar 12:03

Hurda araca teşvik yok

Maliye Bakanı Şimşek, uzun süredir konuşulan "hurda araç teşviki" beklentilerini sona erdirdi. Şimşek, "Hurda araca teşvik gündemimizde hiç olmadı" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uzun süredir konuşulan, çıktı çıkacak denilen "hurda araç teşviki" beklentilerini sona erdirdi. Şimşek, eski araçların trafikten çekilmesi ve yenileriyle değiştirilmesinin teşvik edilmesi gibi bir çalışmanın hiçbir zaman gündemlerinde olmadığını bildirdi.

Bakan Şimşek, 20 yaş üstü araçların hurdaya ayrılması çalışmalarına ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Maliye Bakanlığı olarak araçları hurdaya ayırarak, teşvik vermeyi doğru bulmadıklarını belirten Şimşek, şunları kaydetti:

"Bu konuda çeşitli spekülasyonlar, beklentiler var. Araçlarını hurdaya ayırıp, yeni araç almak isteyenlere ÖTV indirimi sağlanacağı gibi beklentiler var ama ÖTV teşviki söz konusu olamaz. Buna sadece bir gider kaybı olarak da bakmayız. Böyle bir teşvik, tüm makro ekonomik parametreleri olumsuz etkileyeceği gibi ithal araç talebini de patlatır."

"Teşvik, cari açığı artırır"

Böyle bir talep artışının da cari açığı artıracağına dikkati çeken Şimşek, hükümet olarak bir yandan cari açığı azaltıcı çalışmalar yaparken, hurda araç teşviki ile tüm bu çalışmaları boşa çıkartacak adımları atmayacaklarını ifade etti.

Öte yandan, konunun gerek Orta Vadeli Program'da öngörülmediğini gerekse de Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) görüşülmediğine dikkati çeken Şimşek, "Böyle bir teşvikin verilmesi, ekonomik parametrelerin bozulması anlamına gelir ki biz böyle adımlara soğuk bakıyoruz. Bu bir risktir. Maliye Bakanlığı olarak böyle bir riski göze alamayız" dedi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA