• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş açıkladı! Konyadaki yatırımlar...
14 Temmuz 2016 Perşembe 19:08

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş açıkladı! Konya'daki yatırımlar...

Kurtulmuş, Davutoğlu'nun başbakanlığı bırakması sonrası akıllara gelen "Konya'daki projeler durduruldu mu?" sorusunun yanıtını verdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Konya geçmiş dönemde nasıl bir önem arz ediyorsa, aynı önem hiç eksilmeden devam edecektir” dedi. Konya’daki metro projesi ve diğer yatırımlar konusunda hükümetin üzerine düşeni yapacağını kaydeden Kurtulmuş, “Çünkü Konya, iktidar partisi mensubu olan 317 milletvekilinin, hepimizin memleketidir. İktidarın birinci öncelikli şehirlerinden birisidir. Anadolu’nun irfan merkezlerinden birisidir. Selçuklunun baş şehridir” dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın turizm alt yapısını güçlendirmeyle ilgili ciddi çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, 2 bin 687 adedi Tarihi Bedesten’de olmak üzere Konya merkez ve ilçelerde 3 bin tarihi eserin restorasyonunu yaptıklarını dile getirdi.

konya-anadolu’nun-irfan-merkezidir-3.jpg

Belediye olarak kültürel ve sosyal çalışmalara da önem verdiklerini ifade eden Başkan Akyürek, “3 yıldır Medeniyet Okulu adıyla Konya’da bir değerler eğitimi projesi yürütüyoruz. Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte yürüttüğümüz bu çalışmayla ilk ve orta öğretim öğrencilerimizin tamamına ulaşacak bir bakış açısıyla hareket ediyoruz. Çalışan gençliğimizin ve diğer insanların hayatına da nüfuz edecek bir çalışma yöntemiyle, kahvehanelerde, sokaklarda, caddelerde de büyük bir çalışma yürütüyoruz. Konya’mızın devam eden hükümet yatırımları ve programa alınan projeleri var. Hükümet olarak Konya’ya verdiğiniz desteğin devam edeceğini biliyor, ziyaretiniz için teşekkür ediyoruz” dedi.

konya-anadolu’nun-irfan-merkezidir-1.jpg

KONYA YATIRIMLARI AKSAMADAN DEVAM EDECEK

Huzur, kültür ve medeniyet şehri olarak tanımladığı Konya’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, her yerden tarih ve kültür fışkıran, Hz. Mevlana ile sembolize edilmiş Konya’da yapılan yatırımları takdirle karşıladığını belirtti.

Şehirlerin ve ülkenin maddi imarı kadar manevi imarının da önemli olduğunu kaydeden Kurtulmuş, “Konya’nın bu tarihi, kültürel zenginliklerinin geliştirilmesi faaliyetlerine katkılarınız dolayısıyla sizi tebrik ediyorum. Konya, aynı zamanda ekonomik bakımdan Türkiye’nin en gelişmiş şehirlerinden birisidir. Çok kuvvetli bir ekonomisi vardır. Sanayi çarşıları, organize sanayi bölgeleri artık yetmiyor. Konya her gördüğümüzde bir organize sanayi bölgesi daha yapan bir şehir haline geldi. Ayrıca merkezi hükümetin de Konya’ya yaptığı destekler önemlidir. Bunların bir tanesi KOP’tur. Konya Ovası Projesi önemli ölçüde tamamlandı. İnşallah önümüzdeki dönemde geri kalan unsurlarının da tamamlanarak bu entegre projenin bitirilmesi, merkezi hükümetimizin Konya ve çevresi ile ilgili öncelikli çalışmalarından bir tanesidir. Yine Konya çevre yolu projesi de projelendirilmiş, yatırım programı kapsamına alınmış, bir kısmı yapılmış, geri kalanı yapılacak bir projedir. Burada hiçbir aksama olmayacağını Konyalı hemşerilerimize bir kere daha hatırlatmak isterim” dedi.

konya-anadolu’nun-irfan-merkezidir-2.jpg

“KONYA BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEHİR”

Konya’daki metro projesinin kısa sürede yapımı konusunda da hükümetin üzerine düşeni yapacağını kaydeden Kurtulmuş şöyle devam etti: “Şundan hiçbir şekilde tereddüt olmasın. Konya geçmiş dönemde nasıl önem arz ediyorsa, aynı önem hiç eksilmeden devam edecektir. Çünkü Konya, iktidar partisi mensubu olan 317 milletvekilinin, hepimizin memleketidir. İktidarın birinci öncelikli şehirlerinden birisidir. Anadolu’nun irfan merkezlerinden birisidir. Selçuklu’nun baş şehridir. Kadim kültürümüzün de halen taşıyıcısı olan bir şehirdir. Buraya hem sizler yerel yönetimler olarak, hem de bizler merkezi hükümet olarak her türlü hizmeti sunmaya devam edeceğiz ve inşallah Konya bundan sonra çok daha güzel noktalara gelecektir.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ziyaretin sonunda Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a Mesnevi ve çini sikke hediye etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA