• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hükümet çocuk gelin sorununa el attı
27 Şubat 2014 Perşembe 14:05

Hükümet "çocuk gelin" sorununa el attı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, çocuk gelinler sorununun çözümü için hazırlanan yol haritasına ilişkin konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, çocuk gelinler sorununun çözümü için hazırlanan yol haritasına ilişkin, "Bu yasaları uygulayacak olan 6 bakanlığımızda, bu bakanlarla bakanlar düzeyinde görüşmelerimizi yaptık. Önümüzdeki hafta sayın bakanlarımızla birlikte çalışacağız" dedi.
Bakan İslam, 6518 sayılı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair basın toplantısı düzenledi. Toplantı sonrası bir gazetecinin, "Yeni başlayan çalışma ile çocuk gelinler için yeni bir yol haritası belirlendi. Bu aşamada ne durumda?" sorusuna Bakan İslam, "Zorlu ve erken yaşta evlilikler Türkiye'nin sorunu, hepimizin sorunu sadece bakanlığımızın değil. Bu bir sosyal yara, bunu muhakkak çözümlememiz gerektiğine inanıyorum. Biz sorunu tümü ile ele aldık, iki aşamalı bir planımız var. Birinci aşama bugüne kadar çıkmış yasalar doğrultusu altında bu tür istenmeyen olayların engellenmesini sağlamak. Yasaların caydırıcılığını ön plana çıkarmak. Yasaların tam anlamıyla uygulanmasını sağlayarak, cezalandırma sistemi ve caydırma sistemi oluşturmak. Bununla paralel olarak da yapmak istediğimiz şey de bir zihniyet değişimi, bir bilinç oluşturma tabi ki çalışmayı paralel olarak götürüyoruz. Birinci aşamayı çalışmamız için mevcut yasalarımızın uygulanmasını istiyoruz. Bu yasaları uygulayacak olan 6 bakanlığımızda, bu bakanlarla bakanlar düzeyinde görüşmelerimizi yaptık. Önümüzdeki hafta sayın bakanlarımızda birlikte çalışacağız. Önümüzdeki hafta müsteşarlar düzeyinde teknik bir çalışma yapılacak. Bunu sizlere açıklayacağız" yanıtını verdi.
Bakan İslam, açıklamasının ardından yeni atanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Müsteşarı Nesrin Çelik'i basın mensuplarına tanıttı. Müsteşar Çelik, "Bu benim için olduğu kadar Türk kadını ve Türkiyeli kadınlar için de önemli bir adım olduğunun görülmesi gerektiğini düşünüyorum. Sizlerle de etkili ve verimli bir yıl yaşayacağımızı umut ediyorum. Birbirimiz anlayarak bir çalışma süreci geçireceğimizi umuyorum" diye konuştu.
Cumhuriyet tarihinde ikinci kez müsteşarlık koltuğuna bir kadın atandı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA