• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hukukçulardan boykota tepki
28 Haziran 2011 Salı 17:57

Hukukçulardan boykota tepki

Konya Barosu Başkanı Av. Fevzi Kayacan yaptığı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin boykot edilemeyeceğini belirtti.
Konya Baro Başkanı Fevzi Kayacan, her türlü sorunun çözüm yerinin Meclis olduğunu, halkın milletvekillerini ''Meclisi boykot etsinler, ortamı gersinler'' diye değil, yemin ederek ''sorunlara çözüm bulsunlar, çalışsınlar'' diye seçtiğini belirterek, gerginlik üzerine kurulu bir siyasetin hiç kimseye bir şey kazandırmayacağını bildirdi.
    
Kayacan, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyetin en önemli kazanımlarından birinin de Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu ifade ederek, ''Kurtuluş Savaşı ve kuruluş mücadelesi bu çatı altında gerçekleştirilmiştir. Her türlü sorunlarımızın çözüm yeri Meclistir'' ifadelerini kullandı.
    
12 Haziran 2011 genel seçimleri sürecinde hemen hemen tüm siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının üzerinde mutabık kaldıkları konunun yeni ve fakat çağdaş, hukukun üstünlüğüne dayanan temel hak ve özgürlükleri içeren bir anayasa yapılması olduğuna dikkati çeken Kayacan, açıklamasında şunları kaydetti:
   
 ''Askeri darbeler sonunda topluma dayatılan totaliter anayasalar yerine ilk defa milli iradenin ürünü çağdaş bir anayasanın yapılması söylemi bile fazlasıyla heyecan uyandırmıştır. Toplumun değişik katmanları demokratik taleplerini hazırlanacak bir anayasa ile hukuki güvenceye bağlanacağı ümidiyle Meclisin açılmasını, milletvekillerinin bu çatı altında yemin ederek çalışmalarını beklerken, bazı kişi ve partilerin Meclisi boykot edip, yemin etmeyeceklerini açıklamaları kamunun beklentilerini heba etmiştir.''
    
Açıklamasında, ''Sorumlu kişi, sorumlu siyasetçi, sorumlu devlet adamı nitelikleriyle bağdaşmayan bu tutum ve davranışı yadırgıyoruz'' ifadelerine yer veren Kayacan, şöyle devam etti:
    
''En önemli kazanımımız olan Meclis çatısı altında en sert tartışmalar bile anlamlı ve önemlidir. Bu nedenle sorunların tartışılıp, çözüme kavuşturulacağı yer mutlaka ama mutlaka Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Bu gerçek unutulmamalıdır. Yine unutulmaması gereken bir diğer gerçek de, yorucu seçim maratonundan sonra halkımız milletvekillerini 'Meclisi boykot etsinler, ortamı gersinler' diye değil, yemin ederek 'sorunlara çözüm bulsunlar, çalışsınlar' diye seçmiştir. Gerginlik üzerine kurulu bir siyasetin hiç kimseye ama hiç kimseye bir şey kazandırmayacağı da unutulmamalıdır. Tüm kişi ve kurumları, daha sorumlu ve tutarlı davranmaya davet ediyoruz.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA