• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hukukçular ateş püskürüyor
26 Kasım 2009 Perşembe 17:15

Hukukçular ateş püskürüyor

Danıştay 8. Daire'nin, üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararın yürütmesini durdurma kararına toplumun her kesiminden tepkiler gelmeye devam ediyor.
Danıştay 8. Daire'nin, üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararın yürütmesini durdurma kararına toplumun her kesiminden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Konya Şube Başkanı Özgür Solak, 8. Daire'nin kararının hukuki olmadığını, yargının bir kere daha hukuku çiğneyip yetkisini aştığını ve siyasi bir karar verdiğini belirtti.

İstanbul Barosu'nun ehliyeti olmamasına rağmen Danıştay'a iptal başvurusu yaptığını, 8. Daire'nin de hukuku ayaklar altına alarak iptal kararı verdiğini ifade eden Özgür Solak, "8. Daire, hukukilik taşımayan ve milyonlarca meslek liselinin ümidini suya düşüren bir karara imza attı. Bu karar yasalara aykırı, hukuksuz bir karardır. Aynı zamanda adaletsizliktir." dedi.

Danıştay'ın son kararıyla, iki yıl önce 'katsayı adaletsizliğinin iptali' talebiyle yapılan başvuruya verdiği cevabi kararıyla çeliştiğini, ters düştüğünü kaydeden Solak, "Danıştay 8. Dairesi, verdiği çelişkili kararlarla duruma göre hukuku eğip büktüğünü cümle âleme ilan etmiştir. Bu şekilde aynı konu hakkında birbiriyle tam ters karar verilmesi milletin hukuk düzenine ve hukuk camiasına güvenini yok etmektedir." diye konuştu.

Anayasa ve yasalarla yüksek öğrenim sistemini düzenleme yetkisinin YÖK'e verildiğine işaret eden Solak, Danıştay 8. Dairesi'nin verdiği kararın yetki gaspı olduğunu vurguladı.

Solak, şunları söyledi: "Yargı, üzerine vazife olmayan bir alana girmiş ve idarenin yerine geçerek, siyasi bir karar vermiştir. Yüksek yargı organları, hiç bir sorumluluk üstlenmeksizin son dönemde sıkça üzerine vazife olmayan alanlarda kararlar verip yasama ve yürütmeye ait yetkileri gasp ediyor. Yargı, kamu hukukunun en temel ilkelerinden birisi olan yetki ve sorumluluğun paralelliği ilkesine de aykırı davranarak hukukun canına okuyor."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA